ДПС иска предсрочни избори след вота за президент

OFFNews 31 август 2016 в 11:05 4993 5

ДПС иска предсрочни парламентарни избори след вота за президент. 

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в пленарна зала в началото на новия политически сезон днес.

По думите му в центъра на вниманието на новия политически сезон ще бъдат предстоящите президентски избори. Карадайъ посочи, че ДПС разглежда тези избори не като отделно и изолирано политически събитие, а като част от процеса на преформатиране на политическата конфигурация в България.

„Политическа стабилност означава сигурност на гражданите и стабилност на институции. На първо място стабилен парламент. Стабилен парламент е този, в който има ясно определено и ценностно-хомогенно управляващо мнозинство. В този парламент такова мнозинство просто няма. Управляващата коалиция, поне по споразумение, беше съставена от ГЕРБ и Реформаторския блок, с подкрепата на Патриотичния фронт и АБВ. Последните оттеглиха подкрепата си. Реформаторския блок от една година е на две скорости – по-скоро на задна. Остава мнозинство от една партия, части от коалиция – националисти евроскиптици и свободни политически електрони, като без тях мнозинство няма”, подчерта Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10377

5

bloodymary

31.08 2016 в 11:54

Че тая секретарка май не е и мъжка

15256

4

mendi

31.08 2016 в 11:51

Ми ДПС може да си апелира.
Тоя Карадайъ отвращава повечето българи-мохамедани. Ако те до скоро намираха някаъв представител в ДПС то след промените и те няма за кого да гласуват. Всички партии се изродиха :)

29217

3

Лопе де Вега

31.08 2016 в 11:47

Е, има си процедура. Събира се Народното събрание, внася се искане за гласуване на недоверие на правителството, гласува се и правителството подава оставка. Ако партията с най-много народни представители не успее да състави правителство с достатъчна подкрепа, мандатът се дава по-нататък на останалите партии и накрая, ако не е съставено правителство, събранието се разпуска и се насрочват извънредни избори.

Извинявайте за лекцията. Казвам, че най-тъпо е да пищиш по медиите, че искаш избори, без да имаш що-годе сериозна избирателна подкрепа. Накратко - мустафата се държи като глупак. Ако искаш нещо и можеш - направи го, а не да хленчиш като напикано хлапе.

Поздрав!

15614

2

OTBPAT

31.08 2016 в 11:25

ДПС иска повече "папо" за президенстките избори :)