ДПС и БСП обмислят вот на недоверие за цялостната политика на управляващите

OFFNews 05 октомври 2016 в 11:47 3445 0

Снимка БГНЕС архив

ДПС и БСП се събират на консултации за вот на недоверие срещу правителството. Първоначално от БСП обявиха, че вотът ще е за външната политика на управляващите, ядосани от смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в състезанието за шеф на ООН. 

Днес депутатът Мустафа Карадайъ от ДПС каза, че се обмисля вотът на недоверие да е за цялостната политика на ГЕРБ.

„Нашата оценка към сегашното правителство и към мнозинството неведнъж сме го изразявали. Основата на това правителство е съставена погрешно, включително и политиките, които виждаме във всички сектори. Няма секторна политика, за която да няма вот на недоверие”, посочи Карадайъ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че след заседания на ръководствата на двете партии предстои да бъде инициирана следваща среща между тях. "Обсъдихме няколко теми за вот на недоверие", каза Нинова и добави, че предстоят втори разговори. Тя поясни, че заседанието на Изпълнителното бюро на партията ще се проведе на 11 октомври. „Там ще обсъдим предложенията на ДПС”, коментира Нинова.

Разговорите между двете партии продължават. От АБВ макар и сърдити, че доскоро нямаха официална покана за консултации за вота на недоверие от страна на БСП, казаха, че са съгласни да има такъв по отношение на външната политика. Поканени са и други политически партии, както и независими народни представители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови