ДОСТ готови да издигнат своя кандидат-президентска двойка

OFFNews 27 август 2016 в 18:42 8117 4

Снимка Сергей Антонов

Лютви Местан.

ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за предстоящите предидентски избори, създава се предпоставка и да издигне самостоятелна кандидат-президентска двойка, обяви на пресконференция в Кърджали лидерът на партията Лютви Местан.

За ДОСТ е важно кандидат-президентът да е "изявен евроатлантик - и на тази база ще се търси най-доброто решение в национален план".

Местан твърди, че ДОСТ е първата българска партия, която в ранното утро на 16 юли - чрез своя официална позиция - остро е осъдила опита за преврат в Турция.

За нас тя е съседна, приятелска страна и на всички наши срещи търсим активен диалог, както с управляващите, така и с опозиционните партии там, заяви той.

Местан е на мнение, че предаването на Абдуллах Бююк от нашите власти на турската страна е станало без да бъдат нарушени международните стандарти и след правилен анализ на кабинета на Бойко Борисов. Това показвало, че българското правителство има доверие на демократичната съдебна система в Турция.

В отговор на "предупреждението" на Красимир Каракачанов Местан "да не настъпи българска мина" лидерът на ДОСТ бе лаконичен: "Това е само едно предизборно каракачанско ръмжене".

Още от следващия месец ДОСТ се заема с мащабен проект - ще бъдат издирени имената на всички загинали и репресирани от комунистическия режим и включени в алманах. Тази задача ще бъде поверена на известния български дисидент Петър Бояджиев, който присъстваше на пресконференцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

28.08 2016 в 14:29

С интерес ще наблюдавам докъде ще стигне в лакърдиите, активностите и мурафетите си този арогантен екземпляр и новото му проектче.
Дума да няма. Изобретателен е.

29217

3

Лопе де Вега

28.08 2016 в 08:16

Много добре отработено навеждане пред боко във връзка с предаването на Бююк на Турция! Браво, екзактен! Може и да имаш бъдеще, особено ако боко оцелее в политиката. Но това с каракачанското ръмжене е гениално.

Поздрав!