ДБГ поиска оставка на министъра на образованието

OFFNews 14 февруари 2017 в 20:57 6668 6

Проф. Николай Денков да си подаде оставката като служебен министър на образованието и науката, това заяви политикът от ДБГ Антони Тренчев в предаването „Още от деня" по БНТ.

"С изявленията си и нарочните пресконференции, на които сипе лъжи, Денков показва, че или е некомпетентен и не може да прочете едно писмо, или е маша за политически поръчки. И двете са достатъчна причина, за да си подаде оставката", заяви той.

През последната седмица служебния министър на образованието и предшественичката му на поста Кунева си разменят взаимни обвинения заради констатираните проблеми от Еврокомисията в Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Днес Брюксел официално обяви, че финансирания по български европрограми не са спирани.

Според Тренчев в момента тече атака срещу Реформаторския блок от две страни.

"Веднъж от ляво БСП посредством хората, които са посочили на президента да назначи. Другата страна е доскорошният ни партньор ГЕРБ, който никога не се е славел с богата коалиционна култура и винаги са искали да мачкат всички наред, но електоралните нагласи са други. Опитват се да изградят тяхна паралелна реалност, в която в секторите, управлявани от РБ, има проблеми, което не е истина. Може би по този начин подготвят всички български граждани за една голяма коалиция на ГЕРБ и БСП в следващия парламент", коментира Тренчев.

Младият политик разкритикува служебното правителство, че задачата му е да запази спокойствието във всички сектори и да проведе честни избори. Вместо това новите министри участвали в атаки срещу РБ освен в образованието и в здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

6

данван

06.03 2017 в 22:42

Аз пък искам оставка на Пръмова

10910

4

1Sion1

15.02 2017 в 01:41

Гласове от отвъдното...

17156

1

aviatora

14.02 2017 в 21:42

Мухльото Тренчев нима не знае, че "реформсторите" начело с Луквски скъсаха от обществени поръчки и пълнене на джоба на боко тиквата и лично облагодетелстване. Мръсници продажни сте и не ви искаме повече.
 
X

Да помогнем на украинските деца!