ДБГ обмисля дали да напусне управлението заради Изборния кодекс

Симона Костадинова 22 април 2016 в 17:54 5227 5

Снимка Министерския съвет

От ДБГ ще да обмислят дали да напуснат управляващата коалиция. Причината за това са спорните промени в Изборния кодекс. 

Вчера всички депутати от РБ се обединиха и излязоха заедно пред медиите, за да се разграничат от приетите спорни текстове и да обявят, че обмислят бойкот - да не участват в гласуването на останалите текстове в Изборния кодекс. 

Тогава зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски отговори с "на този етап не мога да отговоря" на въпросите дали партията обмисля да излезе от управлението след случилото се в пленарна зала - прие се гласуването да е задължително, беше решено референдуми и избори да не се провеждат заедно, както и да няма отделен избирателен район за чужбина.

Днес бе приета и друга поправка в изборното законодателство, която ограничава българите зад граница - те ще гласуват само в консулства и посолства.

След приемането на спорните промени в Изборния кодекс депутати от ДБГ коментираха пред OFFNews, че ще обмислят "всичко възможно".

"Бойкот е последната стъпка, която остава. Предстоят ни важни решения. Ще видим как вървят нещата с гласуването в зала по Изборния кодекс, но предупреждавам, че ако колегите искат да избутат в тази посока РБ, вървят стремглаво натам. Не знам защо го правят", каза днес пред журналисти днес Антони Тренчев.

Според него е срам и позор, че в пленарна зала партии от мнозинството приемат текстове, които са точно обратното на програмната декларация на управляващите.

Той поиска и среща между ръководствата на ГЕРБ и РБ. "Не може да продължава начинът, по който се изменя изборното законодателство през последните два дни", написа Тренчев в Facebook. 

От партията на Кунева ще обсъдят как да действат оттук нататък. Те вероятно ще се съберат и тогава ще бъде повдигната и темата за евентуално излизане от управлението.

"Ще видим, трябва да се съберем и обсъдим. На крак такива решения не се взимат", коментира пред OFFNews депутат от ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12614

5

rosko1306

23.04 2016 в 01:18

Кунева да стане от стола? бЕгай бе!

12884

4

Nimart

22.04 2016 в 23:30

От всичко най мразим да мислим!

20699

3

Новак

22.04 2016 в 19:45

Късно е либе за китка! След като наплюха ДСБ, че са управляваща опозиция сега май те се готвят да са така. Не се пуска лесно кокал - а сега са и в Образованието.
Но какво да се очаква от хора без принципи - всички са някакви предатели и отцепници - Прошков -ДСБ, Зеленогорски -СДС, Вълчев -НДСВ та да се стигне до водителката им преживяла метаморфозата от комунистическа номенклатура през изявен царист след това министър при социалисти та до коалиционен партньор на Тикви. Всъщност така като се изредят тези партии, те май са си все едно и също нещо.

12015

1

hi hi

22.04 2016 в 18:30

Kолко пъти трябва да те ударят(да ти бламират закони)за да разбереш кой е?Когато ДСБ и казваше на Кунева,защо да легитимираме това управление тя се дръпна. Ето сега и дойде до главата,но късно
 
X

Подкастът на OFFNews