Д21 с АБВ, Дончева обвини "Да, България", че е взела 1:1 идеи на движението й

OFFNews 20 януари 2017 в 12:34 4960 5

Снимка БГНЕС

Движение 21 и АБВ преговарят за предизборна коалиция, с която да се явят предсрочния парламентарен вот. Нямаме непреодолими различия, заявиха лидерите на формациите Татяна Дончева и Константин Проданов, който наследи Георги Първанов на поста. 

Стартирахме преговорите по предложение на АБВ, запазваме като ключов приоритет радикалната съдебна реформа. Дали ще се споразумеем за общите приоритети и за листите ще стане ясно до края на следващата седмица, обясни Татяна Дончева. Новият блок ще е алтернатива на БСП в лявото пространство, АБВ и Д21 няма да преговарят с партията на Корнелия Нинова. "БСП се управлява от олигарси, а ние няма да правим предложения за реформи, които да обслужват олигарсите", коментира Дончева. Тя подчерта, че не се е чувала с лидера на "Да, България" Христо Иванов от половин година. Странното е, че "много от идеите на Движение 21 за взети едно към едно от "Да, България", както и цветовете на партията", разкри Дончева. 

Партньорството на Д21 с НДСВ за президентските избори показало, че не е разумно да се прави такава коалиция - има чип за ляво и дясно у хората по време на избори, имам много десни привърженици като мой фен клуб, но те гласуват за своите си партии и кандидати на вота, обясни Дончева. 

Ще разговаряме и с Движение „Гергьовден“. Те са в течение, че водим разговори с г-жа Татяна Дончева, каза пък Проданов по отношение на коалиционните партньори на АБВ, заяви Константин Проданов. „Идеята е да обясним посоката, в която искаме да вървим, идейно да я обосновем и да видим дали ще имаме допирни точки и с тях. Разговори с тях предстоят. В никакъв случай не искам да затварям вратата. Ние сме отворени за диалог, но трябва да сме много ясни по отношение на идейния фокус на нашето взаимодействие – лявоцентристко и патриотично“, заяви Проданов. За други евентуални партии в бъдещия нов блок Проданов коментира: Дали ще събираме изпаднали от борда политици, както каза уважаваният от мен анализатор Валентин Вацев, квартални социалдемократи и индивидуални земеделци, не това е целта. Идеята е на съвсем принципна идейна основа да покажем накъде вървим и да се опитаме да мобилизираме енергия в тази посока.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

5

Jinx

20.01 2017 в 21:04

Това, че Иванов е свил идеите не е изненада. Все пак като министър не блестеше с нищо.

29216

3

Лопе де Вега

20.01 2017 в 15:21

Патентовайте си идеите и не си ги давайте никому! После си плащайте редовно таксите за продължаване на патента.

Поздрав!

42249

2

Denis Rizanov

20.01 2017 в 15:08

Константине, Константине-е-ееее кой те в таз уйдурма набута с таз дърта мома коалиция да правиш? Щом до нея си опрял...
Закривай!

17439

1

мнение от IP

20.01 2017 в 14:09

Еми....ние вървим към дъното, и се спускаме гравитачно, няма нужда от допълнителна енергия.