Член на Студентския съвет на СУ: 3 пъти ми звъняха от „Шоуто на Слави“ да го поканим

OFFNews 15 януари 2016 в 19:06 24167 22

Снимка Bulphoto / Александър Михайлов

"Аз искам само да кажа, че на мене три пъти ми звъняха от "Шоуто на Слави", негови представители и така нататък, да ме молят... не да молят, но да отправят покани към мен за това Софийският университет да приеме Слави. Най-вероятно, без съмнение, това ще бъде началото на неговата политическа кариера. Това е мое лично мнение".

Това е заявил член на Студентския съвет на Софийския университет пред колегите си на заседанието им във вторник (12 януари 2016 година), когато Съветът одобри срещата между Слави и студентите и се заел с организирането ѝ в зала 272 зала, научи OFFNews.

Това се случило преди решението на ръководството на университета да забрани срещата. Причината - правилникът на университета забранява политическа дейност на територията му.

"Мене от две седмици ми звънят от "Шоуто на Слави" да ме молят за това да се организира подобно нещо и аз им казвам "не", докато не мине Общо събрание. Така че кой пръв, кой втори - все тая, нали? Важното е да го има това нещо и да е достъпно до възможно най-много хора", казал още студентът пред колегите си от Съвета.

Той предложил пред колегите си Студентският съвет на СУ да подкрепи публично референдума на Слави. Идеята била подкрепена. Студентът дори предложил на колегите си да събират подписи за референдума на шоуто.

"Толкова много се бърза, защото референдумът е до 8 или 10 февруари. Добре, все тази - 14 февруари. Няма да крия, че ние имаме разрешение на нашия декан и в случай, че Общото събрание отхвърли поканата на Слави на общо университетско ниво, той ще бъде поканен този петък във факултета по журналистика", казала пред колегите си на Съвета представителката на ФЖМК, която представила идеята за срещата с водещия.

Инициативата за срещата със Слави Трифонов първоначално била на студенти от втори курс във Факултета по журналистика. След това обаче темата била повдигната пред Студентския съвет на СУ, който приел идеята, но в крайна сметка ръководството на Алма матер не допусна Трифонов в университета. Това доведе до свикването на извънредно заседание на Студентския съвет, за което вече разказахме.

Засега срещата на водещия със студентите е отложена, но не е отменена. В момента се провежда референдум сред студентите в СУ дали искат да се срещат с Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!