Божидар Димитров: Корпоративният вот ще надделее и пак ще има дясно правителство

OFFNews 28 февруари 2017 в 20:53 6090 3

Корпоративният вот ще надделее и на тези избори, заяви в студиото на „Свободна зона“ по ТВ+ директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Той прогнозира, че следващият кабинет отново ще бъде десен и коалиционен.

Според професора резултатите на големите партии ще бъдат близки, но едната ще успее да състави коалиционно правителство с още две формации.

"Вотът ще бъде корпоративен. При корпоративен вот работодателят е важен. Той има работници, на които може да им каже „ще гласувате за тая партия, ако искате да спечелим обществени поръчки и вие да имате работа“ и да получавате заплати", каза Димитров.

Според него най-голямата заплаха за страната ни не са бежанците, а идеята за разделение на Европейския съюз на две скорости.

"Това означава, че бившите колониални държави в ЕС се обединяват и ни правят колония Източна Европа – тези, които ще бъдат на по-малката скорост. Кога ще ги стигнем тогава?! Българският народ да знае, че след 140 години отново ще бъдем в колониална зависимост, както беше по време на Османската империя и трябва да търси пътища. Къде ще ги търси? Евразия на Путин ли? В Турция на Ердоган ли?", попита директорът на НИМ.

Според Божидар Димитров след разделянето на Европа на две скорости субсидиите за страната ни ще намалеят и България ще загуби квалифицирана работна ръка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11980

3

пепелянка

01.03 2017 в 18:09

Това, че Нова република няма да влезе в Народното събрание, съвсем не означава, че няма да има дясно правителство.