Борисов за бронза на гимнастичките ни: Гордост за България

OFFNews 21 август 2016 в 20:02 5946 3

Премиерът Бойко Борисов поздрави ансамбъла ни по художествена гимнастика, който спечели бронза на Олимпиадата в Рио де Жанейро. 

"Поздравления за силата, духа и професионализма, който показаха момичетата и треньорският екип. Нежните представителки на България бяха прекрасни, въпреки трудностите, които преживяха", написа Борисов на страницата си във Фейсбук.

"Радвам се, че заедно с Мирела Демирева и Елица Янкова българските момичета успяха да донесат медали и да представят достойно страната ни предвид множеството предизвикателства, с които трябваше да се справят. Гордост за България. Пожелавам им още много успехи", допълни той. 

Златните ни момичета спечелиха бронзовите медали, след две спиращи дъха изпълнения във финала в последния ден на най-големия спортен форум.

Възпитаничките на треньорката Ина Ананиева получиха втора оценка за съчетанието си на пет ленти в първата ротация. Изпълнението на Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова получи оценка 17.700 (8.900 за трудност и 8.800 за изпълнение).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

3

Blagodatka Dushanova

22.08 2016 в 09:53

А на боце ,пак му написаха във Фейсбук поздравлението за нашите прекрасни грации...няколко "стройни"подредени изречения,без правописни грешки.Добре се справят дежурните "пчелички" във Фейсбук.

13340

2

Blagodatka Dushanova

22.08 2016 в 09:47

Възхитена съм от изказването на Президента Плевнелиев-искрено,възхитен и горд от постижението на нашите прекрасни момичета!