Борисов взе под крилото си и агенцията за подслушванията

OFFNews 22 февруари 2016 в 11:54 6839 9

Борисов взе под крилото си и агенцията за подслушванията

Премиерът Бойко Борисов е преразпределил някои от ресорите на вицепремиерите си, съобщиха от правителствената пресслужба.

Под крилото на премиера вече преминава Държавна агенция за технически операции (ДАТО), която доскоро беше в ресора на вицепремиера Меглена Кунева. Борисов запазва контрола над ДАНС, новосформираната Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) и Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ).

Преразпределението на ресорите на вицепремиерите е свързано с назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието и науката, става ясно от прессъобщението.

Кунева запазва функциите по координация в работата на министерствата на външните работи, правосъдието, отбраната, както и по отношение дейността на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенцията за ядрено регулиране. Освен ДАТО от ресора ѝ се отнема Държавната агенция за бежанците, която минава на подчинение на вицепремиера Бъчварова. Тя запазва координацията по работата на Агенцията за ядрено регулиране, но поема Националната агенция за оценяване и акредитация, която беше в ресора на Румяна Бъчварова. Кунева ще отговаря и за Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова запазва ресорите на министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта и туризма. В нейния ресор са също Държавната агенция „Архиви“, Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националния статистически институт.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира дейностите по отношение на министрите на финансите, регионалното развитие и благоустройството, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите. Той ще наблюдава също работата в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Заместник министър-председателят по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще отговаря за Държавната агенция за закрила на детето, Националния компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!