Борисов си приписа заслугата за доброто усвояване на евросредства

Нели Чолашка 22 януари 2014 в 10:41 2960 7

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

Поздравявам екипа си, че остави работеща система, без спрени оперативни програми, написал в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Прочетох данните, според които плащанията по оперативните програми са достигнали 63,9%. Нека да напомня, че целта, която беше поставена в началото на годината от Томислав Дончев, беше 65% плащания, като тогава аз коментирах, че искам дори по-амбициозен резултат – 70%. И още съм убеден, че можеше да бъде постигнат.

Въпреки това, плащания почти 64% са добър резултат. Затова искам да поздравя екипа си, като министър-председател, че остави на следващите правителства работеща система, без нито една спряна оперативна програма (за разлика от сега), 100% договорена финансова рамка и стартирани всички проекти!

Искам да поздравя и експертите в управляващите органи и контролната система, българските общини, администрации, фирми и НПО, които продължиха да изпълняват проектите си, въпреки сложната ситуация в страната, въпреки управленския хаос", твърди бившият премиер.

В края на миналата година вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че правителството на Пламен Орешарски е спасило близо 237 млн. евро и ще загубим само 35 млн. евро.

"Колкото до вицепремиера Златанова, която се е похвалила с плащанията, тя няма повод да бъде поздравена, защото няма нищо общо с този резултат.

Повече от половин година след встъпването в длъжност, тя продължава не да управлява, а да изучава системата на управление на европейските пари, понякога и със зловредни експерименти.

И ще напомня, че ние заварихме спрени всички оперативни програми от коалицията, която представлява в момента Златанова", контрира лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови