Борисов се зарече да не е премиер в кабинета на Реформаторите

OFFNews 17 декември 2016 в 15:56 7578 7

„Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост. Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет", заяви пред "Дарик" премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че ще спазва споразумението с РБ и ПФ, което гласи, че при кабинет на едните или другите, министрите и премиерът трябва да са техни.

"Ще си поръчам една „Лада Нива" отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем", подчерта Борисов.

Според него референдумът е волята на народа и тя трябва да бъде изпълнена: „Не можем да не зачетем референдума, от който всички се възползваха, за да кажат, че е наказателен вот срещу ГЕРБ. След като е така нека новите правила и избори да се направят по него. Нито ние сме го предложили, нито устройва ГЕРБ, но това е волята на хората.“

Лидерът на ГЕРБ коментира смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина Георгиева като добър ход, който е дал на страната ни двама силни кандидати вместо само един.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

5

aviatora

17.12 2016 в 17:44

Чакай да видим утре с каква мисъл ще се събуди!

20699

2

Новак

17.12 2016 в 17:10

Е това за Бокова и Георгиева направо изби рибата - тоя гълфон или наистина не помни какво прави и какво говори или както обикновено прави хората на глупаци. Поне малко достостойнство да проявява. Така го забива и на външния пе-...ст. Ама па на оня сигурно му прави кеф да му го забиват.
Много ми е чудно къде се подготвял та е на най-кадърния в ГЕРБ? Или просто ги е избирал все по-гламави от него. А за Банкя Лада Нива си му е тамън, не му трябват скъпите Тойоти.
Но пак да кажа - тоя си е Тиква , толкова знае, толкова може. Но кой го докарва да управлява държавата е въпроса. Нещо като перефразиране на поговорката за лудия с баницата.