Борисов разочарован само от поведението пред медиите на кмета, блъснал дете

Александра Маркарян 19 юли 2016 в 19:52 15942 15

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/МС

Бойко Борисов

Единственият факт, който е разочаровал премиера Бойко Борисов в историята детето, "блъснало се в кметския джип" в Трън, е "поведението на кмета пред медиите".

Тази вечер Борисов коментира темата чрез официалния си профил във Фейсбук по следния начин:

"Днес от медиите се запознах със случая в Трън. Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани. Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вина, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява".

Изненадващо е, че премиерът се запознава със случая едва днес. Той не би трябвало да го изненадва - Борисов е министър-председател от ноември 2014 година, а катастрофата е от ноември 2015-а и не е просто една от многото в страната. Главно действащо лице в нея е кмет на ГЕРБ - Станислав Николов.

Необичайно е, че единственият смущаващ факт за министър-председателя е поведението на кмета пред медиите и липсата на съпричастност, при положение че в историята има много по-смущаващи моменти. Например, че свидетели изтеглят показанията си под заплахи, че разследващите констатират, че детето самò се било ударило в автомобила и така си е причинило средна телесна повреда. Ивайло, тогава на 6 г., остава без далак и живее с половин черен дроб вследствие на катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

15

Лопе де Вега

20.07 2016 в 11:07

Ами не предлагам да се изчисти системата, защото съм груб реалист и отдавна видях, че у нас това е невъзможно! Добър или лош, умен или глупав - това е народът ни! Избирателите, демек. Те няма да позволят да дойде нещо ново. Отлично знам, как независими кметове станаха от герб, заплашени, че няма да им дадат обещаните пари - за улица, за детска градина, за пречиствателна станция и още много други подобни. И не се сещам, а знам, че кметовете са все тарикатчета. Просто защото партията ги прикрива.

Ако някога у нас започне прилагането на законите, може и да получим някакъв шанс, но засега...

Поздрав!

n.b. Когато имаш предвид симьончо, цар се пише с малка буква. А най-добре се пише нещо друго!

29217

13

Лопе де Вега

20.07 2016 в 09:27

Вай-вай (не съм ти ебал американския пиздоним) По-добре прочети внимателно написаното от мен и после се напъвай толкова. Сигурно ти е трудно да го разбереш, защото писах бързо, а ти четеш бавно. Следващия път ще ти пиша мнооого бавно.

Поздрав!

n.b. Знам колко са кметовете на бойко, но знам и какви са. Ами нищо читаво няма. Като почнеш от кака Данче и свършиш с кмето на Средно село.

12347

11

ЗахариЯт

20.07 2016 в 08:51

Ще се опитам да обобщя:
1. Възглед на поддръжниците на Борисов: институции-минституции, закони-макони имат второстепенно значение, важен е Бойко, той бди и ще бди за спокойствието, живота и благоденствието на всички нас!
2. Възглед на тези, които не поддържат Борисов и неговия начин на правене на политика (от коментарите тук и под други статии): Като ще е вожд, защо не знае всичко, което се случва в държавата? Той трябва да го знае! Долу!
3. Резултат: И двата лагера в крайна сметка приемат, че Борисов е някакво над-партийно, над-законово полу-божество, бащица на нацоята. Критиката е само по повод някои негови действия и бездействия. На печелившия, честито!
П.П. Панел (подозирам, че в твоя случай битието изцяло е определило съзнанието), за някой може да съм шекерчето, за теб съм г-н Шекерджиев! А сега кръгом и бегом!

29217

9

Лопе де Вега

20.07 2016 в 07:50

Да обобщим: бойко е вожд на управляващата партия. Кметът на Трън е член (с извинение) на същата тази партия. бойко се гордее с кметовете си! Като така би трябвало да е наясно с поведението им - и за добро и за лошо. Начи няма значение, че е министър-председател. В това качество бойко няма отношение към случая. Като вожд - има и то пряко. Да си стегне членовете (!) или поне да им направи едно семинарче като кво да приказват и да приказват ли въобще. А най-добре да си ги вземе и всички да се махат вкупом.

Обаче глей сега къде стигнахме - стигнахме сакралния въпрос, много пъти задаван от Професора - Кой ще го смени? Някой вижда ли този, който ще поведе мнозинството към по-добро бъдеще? Щото аз не го виждам.

Поздрав!