Борисов още иска газоразпределител и руска тръба при Варна

OFFNews 29 ноември 2015 в 17:58 8274 13

"Aз съм да има и „Северен поток -2”, да има и газоразпределител в България. Тази позиция ще защитавам и никой не може да ме упрекне за това".

Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод появилата се информация, че 10 страни членки, сред които и България, са против ”Северен поток -2”, тъй като това би дестабилизирало допълнително Украйна.

Борисов обаче заяви, че не би подписал подобен общ документ и добави, че за страната ни е важно да има достъп до различни източници на газ.

„Аз знам какво е изгодно за България, а това е изгодно за България. Никой не може да ме убеди, че ако ние имаме още един източник на газ и излезе руска тръба на нашето крайбрежие край Варна, това ще е лошо за държавата”, заяви Борисов.

Премиерът коментира и с газовите връзки със съседните страни.Той обясни, че интерконекторът с Гърция се е забавил, защото подписването на договора се е забавило. Сега обаче заяви, че очаква през декември да се подпише договор за тръбата. 

Борисов коментира и връзката с Румъния, която също очаква да заработи през 2016 г. За проблемите с нея, той обвини БСП, защото „по време на техния мандат Дунава я сплеска".

"Тоя газопровод, интерконектор го сплеска водата. Сега ние правим за 6 млн нов”, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!