Борисов обяви ресорите на вицепремиерите, остави си разузнаването и финансите

OFFNews 16 май 2017 в 16:48 4351 3

Премиерът Бойко Борисов разпредели ресорите на четиримата вицепремиери. 

Вицепремиерът Томислав Дончев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и науката, на културата, на земеделието, храните и горите, на енергетиката, на младежта и спорта.

Той ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Електронно управление“, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния статистически институт и Националния компенсационен жилищен фонд.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще наблюдава дейността на министрите на труда и социалната политика, на здравеопазването, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката и на туризма.

Симеонов ще координира работата на държавните агенции за българите в чужбина, за закрила на детето, агенцията за метрологичен и технически надзор, както и на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. В неговия ресор съща са Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава дейността на министъра на вътрешните работи, на Държавната комисия по сигурността на информацията, както и на държавните агенции „Архиви“ и „Държавен резерв и военновременни запаси“.

В ресора на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са министрите на правосъдието и за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, както и Държавната агенция за бежанците и Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Министър-председателят Бойко Борисов лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите и държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови