Борисов нареди на Ненчев да отмени сделка за имот в "Младост"

OFFNews 05 декември 2016 в 11:51 4506 2

Борисов нареди на Ненчев да отмени сделка за имот в

Премиерът Бойко Борисов е наредил на военния министър Николай Ненчев да спре продажбата на имот в столичния квартал "Младост". За сделката алармира председателят на "Нормална държава"  Георги Кадиев. 

Търгът за продажбата е обявен на 21 ноември, само няколко дни след оставката на правителството, като е планирано търгът да се проведе на 29 декември в промеждутъка между Коледа и Нова година. Първоначално обявената цена е 35 евро на квадратен метър, но според брокери средната цена на квадратен метър в района вървят около 300 евро. 

Ненчев ще внесе предложение да отмяна на продажбата, съобщиха от правителствената пресслужба. Оттам уточняват, че решението за продажбата касае имот с отпаднала необходимост за МО, чиято данъчна оценка надхвърля 500 000 лв. Имотът се намира в ж. к. „Младост 3” и представлява терен от 11,5 дка, застроен с 5 сгради с обща застроена площ 944 кв. м. Данъчната му оценка е 714 627,50 лв. 

По предложение на премиера имотът би могъл да се предостави в собственост на Столична община за изграждането на парк, когато са преминали всички необходими за подобно решение законови процедури.

В съобщението не се посочват мотивите, с които Борисов е поискал отмяна на сделката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови