Борисов към министрите от РБ: Вторник ще е ден разделен (обновена)

"Кунева, искаш ли да спра парите на лекарите и на учителите?"

OFFNews 14 октомври 2016 в 19:04 33378 24

Снимка БГНЕС

Вторник ще е ден разделен. Не може в Министерския съвет да слушате и да се съгласявате с всичко, а в парламента да го играете опозиция.

С тези думи премиерът Борисов се е обърнал към министрите от Реформаторския блок в началото на извънредното заседание на кабинета, на което се решава ще се преформатира ли властта, съобщава БНТ.

Борисов се е обърнал към министрите от РБ и е цитирал техни изказвания по негов адрес, направени в парламента.

Попитал е: "Страх ли те е, Лукарски?", "Пиле шарено ли съм, Москов?", "Кунева, искаш ли да спра парите на лекарите и на учителите при положение, че ги давам предизборно?".

Първа на заседанието е говорила Кунева - тя се е оправдала сложните отношения вътре в РБ и е нарекла ДСБ "вътрешна опозиция".

Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим, казала Кунева.

„Има предел, за мен той настъпи! Или сме заедно, или всеки да тръгва по пътя си" - казал още Борисов.

"Прав сте господин премиер, поведението ни е изключително безотговорно. Аз знам усилията ви за бежанците" - заявил министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от "Дневник".

"Хайде да не си правим другарски съд"

Кунева и Зеленогорски са защитили РБ - поискали са да има ясно споразумение и съвет за развитие в коалицията, твърди източник на OFFNews.bg.

Хайде да не си правим другарски съд, казал съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

Реформаторите настоявали Борисов да спре да говори за критичните изказвания на Атанас Атанасов и Радан Кънев и припомнили, че коалиционното споразумение с РБ трябва да бъде преподписано.

Поискали вицепремиерът Бъчварова да не забавя заседанията на съвета за развитие в коалицията.

Реформаторите настоявали и ГЕРБ да не се заиграва с "Атака".

Малко след началото на заседанието Борисов сменил тона - извинил се, ако бил груб и казал, че дори и в семействата хората се карат понякога. Започнал да критикува и депутатите от ГЕРБ.

От своя страна здравният министър Москов обяснил, че по време на предизборна кампания нещата се изострят, обаче кандидатите на РБ са умерени и не стигат до обиди.

Подкрепа за правителството, никакви оставки

Не сме говорили нито за развод, нито за брак. Подкрепата за правителството е препотвърдена - ГЕРБ, РБ и ПФ препотвърдиха подкрепата си за кабинета, заяви на брифинг след извънредното заседание на МС здравният министър Петър Москов.

Да, напрежение има - вероятно заради трите кандидатури за президент (на ГЕРБ, РБ и ПФ), но не трябва да излизаме от добрия тон, каза Москов.

Извънредното заседание на правителството коментира и Найден Зеленогорски.

"Има известно влошаване на комуникацията в управляващата коалиция в парламента. Ще подобрим комуникацията и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата", каза той.

Ако някой си мисли, че ние сме хора, които могат да бъдат подложени на другарски съд, вероятно много се лъже, особено в моя случай. Буквално преди 3 часа имахме заседание, заедно с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. Преценихме кой е удачният дневен ред за това заседание, което ще се случи във вторник. В този дневен ред влизат и трите точки, които са важни за нас – и за анкетната комисия „Белене“, и за Изборния кодекс, и за намаляване на лихвите върху просрочените задължения. В този смисъл във вторник ние ще бъдем на заседанието, подчерта Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

24

Black Hex

15.10 2016 в 09:11

И тея всичките ла.на лукарски, меглена, ямболски селтак стоят зад Трайчо!
И искате нормалните хора да подкрепят заедно с тези помивки Трайчо?!

10538

23

Black Hex

15.10 2016 в 09:09

Ако аз трябва да изрека думите на Ненчев към Борисов, ще умра от срам и ще си подам оставката веднага. Бравос ненчев, само че трябваше да се обърнеш към бб с "другарю" това се котира по свойски в ГЕРБ, с подмазване можеш да намърдаш поне още 10 проститутки на ръководни постове в МО и да си отворите военен публичен дом! То се видя че за министър не ставаш, поне с перуката и с раирано костюмче, може да се пробваш като сводник-аграр.

29585

20

Izalina

14.10 2016 в 22:06

Нострадамус,
Доста съм съгласна.
ББ е в истерия и изглежда, че и останалата клика, която само си мисли, че ко-управлява с него, си дава сметка за хилядите сътворени гафове и че прелива чашата. Изборите са подробност.
Затова така потихоньку-потихоньку подвиха опашлетата, омекнаха и се самобичуват за пред камера. А оня изглежда авторитетно. Ужким.

Пътници са.

11738

18

KumaLisa

14.10 2016 в 21:48

Така ли? А ти като си толкова ориентиран, кво виждаш? Или ти е неясно ...

20696

15

Новак

14.10 2016 в 20:59

Боко откри стрелбата по преките конкуренти. Целта май е вече финалното разбиване на РБ. Първите мазници вече се показаха - Ненчев и Куневица. На ред е пудела. Лукарски още от началото и той не знае от кои е.
На пръв поглед изглежда, че Тиквун си изпуска нервите - много неща му се струпаха наведнъж - Кристалинка и Иринка, Ердоган и Меркел, Белене, ЦеЦа . Той много добре знае, че още един по-голям скандал и може сигурния балотаж да стане мираж. Ако началниците са го набелязали ще му измислят още нещо в следващия месец.
И той реши да стегне редиците на поразпусналите се орки. След около месец ще видим дали маньовърът ще успее.
През 2009 Станишев правеше една през друга необясними глупости сякаш, за да докара Боко на власт. Капакът сложи Доган с изказването за порциите и властта беше успешно сдадена. Сега май Тиквун ще трябва да я връща и започва на свой ред да прави тъпотия след тъпотия също като Станишев. Знае ли човек - може и на него да му намерят нещо в Брюксел, въпреки че на база умствен капацитет това изглежда трудно.