Борисов е "за" санкциите срещу Русия заради атаките в Алепо

OFFNews 20 октомври 2016 в 19:44 10735 40

Ако санкциите са достатъчно силни, за да върнат всички на масата на преговорите, съм абсолютно "за". В момента това, което се случва в Алепо, е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия. С цялото ми уважение. Знам какво си причинявам, тъй като водим преговори за наследството, което получихме в енергетиката, но по-важното са ценностите, ще ги защитим докрай.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където пристигна за заседание на Европейския съвет.

Санкциите вредят на бизнеса, икономиката, селското стопанство – на всичко. Но има нещо по-важно от печалбата, бизнеса, икономическия интерес, и това е човешкият живот, ценностите, които ЕС и всички ние изповядваме, каза Борисов.

Той припомни, че е бил сред привържениците на отпадането на санкциите заради Крим при изричното уточнение за спазване на споразуменията от Минск.

„Няма обаче оправдание, когато се атакуват болници, училища, жилищни сгради. И тук вече ценностите за хуманността, за правата на човека, за живота им почват да се бият с икономическия интерес на някои от държавите. Не – трябва да сме много категорични по въпроса”, заяви министър-председателят.

Борисов коментира и българската позиция за блокиране на подписването на всеобхватното търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА) без необратими гаранции, че до декември 2017 г. ще отпадне визовият режим за българските граждани:

„Едно търговско споразумение има смисъл, когато всички имат равни права по него. Ако нашите бизнесмени трябва да се редят с часове за визи и да чакат както е сега, тогава как да обясним на хората, че приемаме това споразумение?”.

„Трябва да имаме писмен документ, който ни гарантира, че това ще се случи. Полагам огромни усилия, защото считам, че позицията ми е абсолютно честна и правилна”, каза премиерът преди заседанието на Европейския съвет, на което темата ще бъде обсъждана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

40

Black Hex

24.10 2016 в 12:24

Йончев, докога ще го търпим това гнойно животно с ник на порногелой във форума? Плаща ли си за гарантирано присъствие?

- - -
За чист и нормален форум!
Не на лъжеца с 2 акаунта
Ba4uKiko https://goo.gl/Bp4Ivs
Ba4uKikoForever https://goo.gl/iJRCN5

63994

39

Red or Dead

22.10 2016 в 16:53

““““......"ароматний" , за самотните шофьори с къси светлини.““““


ХАХАХАХАХАХААААААААААА.......ЖЕСТОКО, СТРАХОТНО....НЕВЕРОЯТНО...
само скромно бих го “барнал“ като заменя “къси“ с.....“МНОООООГО къси“..:))))))

Знам, че съзнаваш безсмислието от всичко това, все пак отдавна стана факт, че “мисията“ на “пуделчук“ е да се върти в кръг като пумпал из всички теми в сайта и да сее...натрапчив аромат на.....ШКЕМБЕ чорба, естествено с любезното съдействие на собствениците на сайта, може би пък политиката им, чрез инфантилност- към...РЕГРЕС...


Е, за нас обикновените хорица пък оставя удоволствието да се насладим на такива проблясъци;)

26179

37

ELPIDA

22.10 2016 в 11:09

@ 41, пак не си разбрал метафората.

Бегай силно...ама много силно.

26179

35

ELPIDA

21.10 2016 в 20:03

"ароматний" , за самотните шофьори с къси светлини
Нощта пристига винаги неканена...
Точка.

26179

33

ELPIDA

21.10 2016 в 16:48

" Само не ми стана ясно какво им бръкна в окото импресията с Демис Русос и алегорията с великата му песен Гудбай...
гудбай, май лав."

Защото, Red,импресията е по-сюгжестивна и изисква ментално ниво различно от общоконвенционалното,защото съдържанието,значението на думата ценност е вече амортизирано; защото тежестта на ценностите свързана с висшите етични закони-бликащи от извора на нашия Отец са трансформирани в екзистенцията ни в жълтеникави,напудрени,ефимерни експресийки.
И още дълго ще строим Вавилонска кула.
Това е.