Борисов: С Плевнелиев работихме чудесно, драмата е за тези, които опитаха да го унизят

OFFNews 21 май 2016 в 18:03 7806 32

През годините с президента Росен Плевнелиев работихме прекрасно. Драмата е за другите, който опитаха да го унизят.

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на рибарското пристанище в Поморие. Изявлението му дойде след решението на Плевнелиев да не се кандидатира за нов мандат.

„Драмата е за другите, защото се опитаха да го унизят и от негово име да се опитват да говорят, да дърдорят дори и откровени лъжи”, коментира Борисов, цитиран от "Фокус". 

Да обяснявам, че ГЕРБ е водила преговори с Ирина Бокова и Елена Поптодорова - това просто вече минава всички норми на лъжата и манипулация в тяхна полза за чужда сметка, категоричен е Борисов.

"И накрая се изгавриха в Плевнелев, който е един изключително честен и достоен човек. Това, че работи добре в евроатлантическата сфера - е факт. Трябваше ли да върнем руските туристи - ви питам като сте от Бургас. С неговата политика нямаше как да ги върнем. Сиреч ние сме балансирали с него да се случват добри неща за държавата. И аз му благодаря за почтеността, че дойде и каза, че няма да се явява, просто за да не му спрягаме името. Защото аз на него съм му казал: "По тази тема ще те питам след юли". Не съм го пресирал нито веднъж какво мисли да прави. Защото освен че ми е колега - като бивш регионален министър, ми е приятел и достоен човек", допълни Борисов.

Той посочи, че не е бил изненадан от решението на Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат, защото е разговарял с него по темата.

Премиерът допълни, че Плевнелиев има още много работа, ще е президент до 20 януари.

Той определи като глупости твърденията, че президентската институция е гарант за европейското и атлантическо развитие.

Това здравият разум не може да го допусне. Имало е години, в които президентската институция е правело обратното. Гарант за проатлантическата ориентация на България е ГЕРБ, категоричен е Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

48

ultra-73

22.05 2016 в 11:52

По-голямо унижение от това, което ГЕРБ му нанесе, едва ли..........

77927

46

El Commandante

22.05 2016 в 10:49

"А иначе ТОПКИТЕ, ТОПКИТЕ"

Аааааааааа....ахахахахаха........ясно, ясно....ама да го беха нарисували по-добре бе, така се едно с два пръста го е докопал за пишльочето и опъва нанапред, което мене ме озадачи....

77927

45

El Commandante

22.05 2016 в 10:47

"Или се пуши нещо съвсем ново?"

Е те тва е то.
Хайър стейт оф коншуснес.
И понеже ти си от хубавите хора, заделили сме ти достатъчно да се качиш на цела кюстендилска градина череши....