Борисов: Покриваме изисквания за чакалнята на еврозоната

OFFNews 01 август 2016 в 14:26 6264 3

Борисов: Покриваме изисквания за чакалнята на еврозоната

В момента покриваме всички критерии и можем спокойно да кандидатстваме за чакалнята на еврозоната. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с гръцкия министър-председател Алексис Ципрас.

„Ние като държава в момента покриваме всички критерии и можем спокойно да кандидатстваме за чакалнята на еврозоната, защото това е допълнителна сигурност, а и наш ангажимент към ЕС“, каза Борисов.

„В областта на отбраната имаме абсолютен синхрон като държави членки на НАТО и държим стриктно да се спазват правилата за единен Европейски съюз, не за съюз на „две скорости“, а съюз, който да има цялата взаимопомощ. В областта на миграцията има все още доста въпроси, които не са решени и трябва да ги решим. Когато говорим в един глас, ще ни чуят по-добре. Защото двете държави са на границата на ЕС и не е честно България да не е член на Шенген, макар че Гърция винаги ни е подкрепяла за това и се надявам сега, в новите условия тази неправда да бъде решена“, коментира още Борисов. 

Двете държави действат в абсолютен синхрон в областта на отбраната и ще изразяват общи позиции пред Евросъюза по нерешените проблеми на миграцията, каза още Борисов. През есента ще има и допълнителна среща по темата с фермерските блокади от гръцка страна по границата ни:

Имам уверенията на премиера Ципрас, а и на министрите, че ще направим още през септември двустранни срещи и с фермерите, със синдикатите, за да не се получава същото на границата! В същото време, този проблем, който им създават нашите язовири и те плащат десетки милиони евро за компенсации, да направим така направим нашите системи за предупреждение… и 80% само от язовирите само да бъдат пълни на есен, за да могат да бъдат буфер и да не заливаме техните територии. Това е изцяло в нашите възможности да го направим

Ципрас обяви, че е постигната договорка пристанищата Бургас и Александруполис да се свържат, както и да се засили сътрудничеството по енергийните проекти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

3

Руслан

01.08 2016 в 20:09

Ебати новината. Безплатни сандвичи дават ли в чакалнята.

13340

2

Blagodatka Dushanova

01.08 2016 в 18:49

Дрън ,дрън ,дрън...всичко е заради новия новия имидж на ШЕФА...това ще прай,онова ще прай,аец 2 ще строи,нова жп ще строи,нови дългове ще направи...Уж щяло да е с европейски пари.Рибата е още в морето ,а той сложил тиганя на огъня!Нали идват президентски избори,трябва му "ново"лице :)