Борисов: Няма пилот, кой смени главния секретар на МВР

"ГЕРБ са скучни и прогнозируеми, но искаме българинът да е щастлив"

OFFNews 23 февруари 2017 в 11:17 8645 8

Интересува ме кой предложи смяната на главния секретар на МВР, като гледам в държавата няма пилот - попита днес бившият премиер Бойко Борисов, който беше на европейски форум "Предприемачество за растеж", организиран от ГЕРБ.

По думите на Борисов отстраненият от длъжността Георги Костов е най-професионалната фигура в МВР.

"Да се объркат всички за пореден път... Кой го сменя, защо го сменя, какви са мотивите. Оказва се, че на Огнян Герджиков му се обаждат да го сменя" продължи да се чуди Борисов.

След коментара си по повод отстраняването на главния секретар Борисов премина по същество и започна да коментира данъците: ГЕРБ е категорично "за" плоския данък,тъй като всяко пипане на данъците би увеличило сивия сектор.

Лидерът на ГЕРБ добави, че освен в София, и в останалите градове трябва да се правят инвестиции.

"Според мен, това което се направи, само допринесе за развитието на предприемачеството, за развитието на бизнеса“, каза Бойко Борисов. „Сиреч вече за едната част на България към Благоевград, знам че вече и усилено се строи лота на „Струма“ от Сандански към Кресна. Нещата започват да се развиват и към тях“, каза той.

"В общи линии от идентифицираните проблеми, другият който мори и създава усещането за корупция, за нещастие ако щеш, това е бюрокрацията. Вече имаме закони, имаме агенция за електронно управление, имаме знанията как да стане. В много от министерствата дори е направено“, допълни Борисов.

Борисов даде и оценка на партията си: "Най-големият проблем е, че ГЕРБ са много скучни и прогноризуруеми и се знае всичко, което ще правят. Нищо не можем да излъжем, нищо не можем да ви обещаем повече от това, което казах. Иска ми се да се вдигнат доходите и българинът да е щастлив. Това е възможно, когато държавата е стабилна, спокойна и прогнозируема".

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да спомене и най-големия си конкурент БСП, като отново напомни, че ГЕРБ са само на 10 години и продължи: "Ако бяхме на 130 години, сигурно и ние щяхме да имаме на Бузлуджа една неподдържана чиния".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9025

8

SILANCE

10.03 2017 в 16:48

Несвързана "работа". А и скарана с фактите. Но пък и какво да каже? Толкова е явна приликата /до степен на еднаквост/ с "другата" партия - бсп. Даже някъде мернах въпрос на нинова към него за дост-а. Най-вероятно уродливото отроче на дпс-то е за дружинка на герб,защото самото дпс "върви" с бкп-то,пардон,бсп-то...

42249

5

Denis Rizanov

23.02 2017 в 13:15

Този безкнижен недоклесък ако му спрат медийните изяви. Да не се споменава името му даже. Само за 168-200часа!
Хващам се на бас, че ше пукне. Или най-малко ше легне тежко болен в правителствена. Гаранция.

17156

3

aviatora

23.02 2017 в 12:27

То си само ти пилот в държавата!

7506

2

'Най-големият проблем е, че ГЕРБ са много скучни и прогноризуруеми и се знае всичко, което ще правят. Нищо не можем да излъжем, нищо не можем да ви обещаем повече от това, което казах.'..

Сега разбирам защо предложиха да избираме Цецка. Тя е точно едно такова нищо..