Борисов: Не мога да не благодаря на Ердоган и на Турция

OFFNews 22 май 2016 в 21:01 11215 24

На последното заседание на Министерски съвет отпуснахме още 6 милиона и 200 хиляди за проектиране и строеж на съоръжението по границата, защото спокойствието на българските граждани е най-важно. В момента са изградени десетки километри непрекъсната ограда.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и народния представител Валери Симеонов инспектира възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница.

Премиерът твърди, че натискът по границата ни с Турция е минимален и е осигурено спокойствие на държавата ни, което се дължи на общите усилия на мнозинството.

„Подписаният договор с Турция за реадмисия е един изключителен успех на правителството на мнозинството. Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и че само с нас подписаха споразумение за реадмисия“, каза още Бойко Борисов.

Министър-председателят благодари на британския премиер Дейвид Камерън за 40 високопроходими джипа, предоставени безвъзмездно от Кралство Великобритания.

„С над 3 милиарда повече приходи събрани в бюджета ние непрекъснато купуваме нова техника, но тук е важен моралният жест-това, че те съпричастни с нас, а това е голям жест“, заяви Борисов и изтъкна, че "България пази границите на Европейския съюз по шенгенски начин, което има широк отзвук в Европа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

22

El Commandante

23.05 2016 в 20:07

"Timeo Britanes et Dona ferentes!,"

Мислиш да са набутали тея от САС по багажниците да ни завладеват като заспиме ли бе?

13340

20

Blagodatka Dushanova

23.05 2016 в 17:37

Браво,на бойколеоне...научил е нова думичка -"реадмисия"...може дори да са му разяснили какво точно означава...Като го гледам,как се е облякъл ,целичкият в светлосиньо...иде ми да го хвана за якичката и да я дръпна със всичката си сила ,да видим да не е забравил да си облече тениската с червената петолъчка...И ченгето-патрЕот го държи под око ,като говори глупости ,да не сбърка нещо...Генералите от "абв" го напуснаха,защото сам си призна,че те са го "турили"за министър председател...За няколко дни го изпуснаха от "обхват" и ето какви ги свърши-издава служебни тайни...Умник!

77927

19

El Commandante

23.05 2016 в 14:36

Стига бе.
На харизан джип километрите не се гледат, тва имали, тва дали, мерси, като спрат да върват ше е бонанза за местните цигани, сичко е ОК.