Борисов: БСП се крият зад генерали, Радев трябваше да подаде оставка отдавна

OFFNews 02 август 2016 в 13:17 9788 4

Снимка БГНЕС

"Генерал Румен Радев трябваше да си подаде оставка, когато беше приватизиран авиоремонтният завод „Авионамс” в Граф Игнатиево. Ако го беше направил тогава, щях да го оценя като изключително мъжка и генералска постъпката му". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението му в авиобазата в с. Граф Игнатиево.

„Сега му пожелавам приятен път. Съжалявам, че 125- годишна партия, като БСП е стигнала до там, че да няма един партиен член, който да издигне за кандидат–президент, а се крият зад генерали. А какво ще стане, ако ние издигнем ген. Константин Попов, ще разделяме армията ли?", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Вчера шефът на ВВС ген. Румен Радев подаде оставка , а като мотив той посочил концепция, според която българското въздушно пространство ще се охранява от чужда държава срещу заплащане.

Концепцията за съвместен Air Policing е внесена в Националното военно представителство на България в Съюзното командване по операциите на НАТО. Въпреки че Радев е отказал да подпише документа за съгласуване, тя е утвърдена от министъра на отбраната.

След новината за оставката стана ясно, че ген. Радев е сред възможните кандидатури за президент на БСП.

В Граф Игнатиево Борисов коментира, че бил излъган от генерал Радев, въпреки че министърът на отбраната Николай Ненчев го е предупреждавал, че шефът на ВСС е политическо лице.

"Втори път няма да се оставя да ме излъжат", каза премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

4

ELPIDA

02.08 2016 в 15:30

Генерал Радев още не е литнал в президнтската надпревара и ние му отрязваме крилете,щото би могъл да бъде сериозна конкуренция и на ген.Б.Борисов,и на ген.Димо Гяуров и т.н.
Четем журналистически еквилибристики,четем за номинации, ама дали са преди или след оствката не знаем. В крайна сметка дотук не сме чули в общественото пространство никакви уточнения от самия ген.Радев.

12342

3

tarbuh

02.08 2016 в 14:15

Шизофреник или с деменция??

1.10.2015: "След като подаде рапорт за напускане, а след това оставката му бе депозирана в Министерство на отбраната, сега командирът на ВВС, генерал-майор Румен Радев я оттегля. Това се случи след разговор с премиера Бойко Борисов."