Бокова: Не виждам сериозна причина да се оттегля от битката за шеф на ООН

OFFNews 27 септември 2016 в 22:15 7135 2

Не виждам сериозна причина да се оттегля. Никой от другите кандидати, дори и тези с по-лоши резултати, не го правят, защото истинското състезание тепърва предстои. 

Това заяви пред "24 часа" българският кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, като подчерта, че призивите за излизане от надпреварата са недостойни. 

"Състезанието не е приключило, тепърва предстои сериозната битка. Петте кръга вотове бяха предварителен етап на отсяване и позициониране на кандидатите", категорична е Бокова.

Тя коментира, че има шанс, а успешният ѝ старт не се е харесал на някои кръгове в България и чужбина, затова те са започнали кампания срещу нея. 

Според Бокова от страна на правителството тя е получила полуподкрепа, което е причина за влошаване на резултата ѝ. 

Издигането на втори кандидат ще е груба политическа грешка и ще събуди недоумение. Оттук нататък тя очаква искрена и сериозна политическа подкрепа от страна на правителството и на българските институции, смята тя.

При петото неформално гласуване за шеф на ООН Ирина Бокова падна от пето на шесто място сред деветимата кандидати, като тя вече не е и най-предпочитаната жена кандидат - беше изпреварена от кандидата на  Аржентина Сузана Малкора.

Преди последното гласуване премиерът Бойко Борисов намекна, че ако Бокова не е сред първите двама, ще издигне нов кандидат, като най-спряганото име е това на еврокомисаря Кристалина Георгиева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

2

трафоПОСТ

28.09 2016 в 08:08

Ами, не е нагла, просто е комунистка. Можем ли да виним змията, че има отровни зъби, не, просто така се е родила, милата, в семейство и партия на змии.
Нещастница.

11519

1

d0ni

27.09 2016 в 23:19

Много нагла, милата. И чак пък толкова да няма никаква харизма...