Бойкот срещу депутата от ГЕРБ Антон Тодоров в студиото на БНР

OFFNews 21 май 2017 в 15:40 52197 17

Снимка БНР

Ивайло Дичев

Професорът по културна антропология Ивайло Дичев отказа да участва в предаването на БНР "Неделя 150", става ясно от негов пост във Фейсбук. 

Причината е, че той е бил поканен да говори в тема по радиото, заедно с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, но не е бил уведомен за това предварително. Каква е темата, от поста не става ясно.

"Ако някой се чуди защо отказах да вляза в студиото на "Неделя 150", беше защото без да ме предупредят вътре се оказа Антон Тодоров. По-рано ми направиха този номер с Евгени Михайлов. Целта явно е сеир да има". 

Антон Тодоров стана депутат от ГЕРБ в 44-тото Народно събрание. Преди да стане депутат от ГЕРБ, Тодоров беше от отсрещната страна. През 2013 г. Тодоров издаде книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите".

По-късно във Фейсбук се появи и пост по същата тема - на пиар специалиста Любомир Аламанов, който също е бил поканен в предаването на БНР със същите лица: 

"Участието ми в "Неделя 150" по Хоризонт на БНР ме остави със смесени чувства. За първи път се сблъскам в близък контакт с лицето Антон Тодоров. Мога да кажа, че напълно разбирам защо проф. Ивайло Дичев само влезе, видя кой е вътре и напусна с думите: "А, не, аз си тръгвам." Проф. Дичев не ме познава и най-вероятно не е чувал за мен... :)

Тъй като едни от първите думи на Тодоров бяха нещо като: "Аз вече съм народен представител и се ползвам с известна защита, мога да съдя всеки за уронване на името ми...", а финалните му думи, за да ме затапи, бяха съвет към Една Грешка да ме съди, ще се опитам да бъда екзактен в изказа си и внимателно да подбирам какви думи използвам. 

Изпитвам чувство на отвращение, че такива лица ни управляват.

Изпитвам чувство на погнуса, че първата мисъл на депутат е как вече има защита. А не какво конструктивно да направи.

Изпитвам чувство на раздразнение, когато разговор се опростачва, не се отговаря на въпросите, отклонява се темата, показва се тотално неуважение към журналистите и се демонстрира поведение тип: "А вие защо биете негрите?". Това важи и за физкултурници.

Усещам чувство за присмех, когато някой прави кампания срещу снимки във Фейсбук, като рови кой какво лайкнал във Фейсбук.

Изпитвам чувство на жал към смислените хора от ГЕРБ, които трябва да стоят заедно с подобни лица.
Усещам пълно недоумение как може някой да се оправдава глупостите си с посочване, че и други правят същото. Все едно да кажа, че съм видял убийство по телевизора и това да ме оправдае да тръгна с калашник по улиците.
Изпитвам чувство на интелектуална немощ, че не проумявам как политиците не разбират, че трябва да служат за пример. И че ако вече не могат, трябва да си ходят.

Усещам страх, че принципът "целта оправдава средствата" е издигнат в държавна политика. А ако утре някой луд реши, че е много патриотично да стреля с калашник, защото така е преценил, какво правим?

Изпитвам чувство на срам, че сред политиците е изчезнало чувството за срам. От всички политически сили.
Усещам тъга, че политиците не могат да се извиняват. И не разбират даже какво е това.

Усещам надежда, че хората постепенно разбират, искат, знаят, могат. И ще го покажат на следващите избори.". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11962

18

Мюнхен

22.05 2017 в 19:24

Този селяк е един примитивен човечец,навремето бе писал срещу ГЕРБ,сега за кокала се е присламчил към тях.Сигурно е останал без работа и са го прибрали.Такива като него има доста-за него чест,морал,принципи са чужди понятия.Важен е келепирът,слугуването,подмазването,послушанието.Така са го учили и на село,той е някъде от Радневско или Елховско-оттам някъде.Дошъл в София да трови още повече атмосферата с арогантен селски език.Прилича на комбайнер от ТКЗС или на закупчик от Яйцекооп.Извън майтапа,този е един отвратителен човекоподобен индивид.

10571

17

Hissarion

22.05 2017 в 17:21

Дори само от снимката на този безскрупулен морален релативист лъха неприятната миризма на евтина и употребена като заместител санитарна хартия. Заедно с Биков и Сидеров са удобен материал за сатириците, стига да имаше такива в относително бездарната ни съвременна литература.

25665

16

Victimized

22.05 2017 в 16:19

Хвани единия, удари другия. Ако Дичев не беше "бойкотирал" интервюто, хората щяха да се наслушат на клишета съпроводени с караница.

""Усещам надежда, че хората постепенно разбират, искат, знаят, могат. И ще го покажат на следващите избори.""

Хората няма да покажат нищо на следващите избори. Първо защото гласуват само половината от тези които имат глас. Второ, защото половината на тази половина са платен вот. Трето, всички държавни служители и семействата им гласуват за началниците си, които управляват последните почти 10 години, и четвърто, дори да отидеш с намерение да гласуваш за промяна, най-много да набуташ още едни като реформаторите в парламента.
Ситуацията тук е тотално отражение, на политиците ни, на журналистите ни, на "интелигенцията" ни като цяло.

9118

15

Christina Ostrikova

22.05 2017 в 11:53

Евала на проф. Ивайло Дичев! Само така! Тотален игнор на гнусльото!

8968

14

Тахтун

22.05 2017 в 10:39

Въпреки всичките му недостатъци, само 5% от твърденията на Тодоров да са верни, е достатъчно! А те са сигурно много повече. Такива като него, които не използват загладени и обтекаеми изрази и казват нещата каквито са, трябва да бъдат на почит независимо , че на някой не му отърват истините.А той си служи само с доказателства, иначе досега щяха да му видят сметката.

29216

13

Лопе де Вега

22.05 2017 в 07:34

Ленка, не е късно да го приобщите към светлите атакистки идеи. Боко няма да векува като вожд. Както свикна да се отказва от властта преждевременно...

Поздрав!

16193

11

SC

21.05 2017 в 22:44

Брей, една мъжка постъпка на вечно циврещия Дичев. Да се не надяваш. Браво!