Бившият началник на армията ще се пробва за депутат от ГЕРБ

OFFNews 15 февруари 2017 в 08:17 6037 0

Бившият началник на армията ще се пробва за депутат от ГЕРБ

Бившият началник на отбраната ген. Константин Попов, който в края на декември напусна поста си по "морални причини" и заради търкания в отношенията си с новоизбрания президент Румен Радев, ще се кандидатира за депутат от ГЕРБ. "Дарик" съобщава, че Попов ще води листата на ГЕРБ в област Пловдив и ще се кандидатира от гражданската квота. Втори след него е бившият кмет на Асеновград д-р Христо Грудев, който беше народен представител в последния парламент.

По информация на "Дарик" водач на листата в град Пловдив пък ще бъде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За по-малко от година Константин Попов пое поста началник на отбраната в мандата на военния министър Николай Ненчев. Неофициално се коментираше, че той и тогавашния командир на бойната авиация Румен Радев имат търкания. Оставката на Попов дойде неочаквано, а военният министър посочи като причина за нея новоизбрания президент Радев. "Много високо оценявам моралните подбуди, заради които генерал Попов подаде оставка. Да изразя отличните си впечатления от неговата работа, от професионализма, от това, че той направи всичко възможно да промени сектора, в който работи. Още веднъж много силно му благодаря. И да кажа, че много високо оценявам, надявам се и вие, този акт", коментира тогава Ненчев.

Това не е първият случай, в който бивш началник на отбраната се пробва в политиката. Един от предшествениците на Попов - Симеон Симеонов, който също идва от Военновъздушните сили, опита политическа кариера в ДПС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови