Бивш съветник на Борисов и екс кмет поемат приватизацията в София

Юлиана Ончева 27 януари 2016 в 09:42 6504 3

Снимка Фейсбук

Пламен Църноречки

Местният парламент на София гласува утре новите шефове на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. СОАПИ вече ще има двама директори на мястото на подалия оставка Марин Христов. Заедно с него си тръгват и Зоя Йорданова и Любка Ганева, които са в ръководството от създаването на агенцията през 1992 г. 

Главен изпълнителен директор става Христиан Петров, бивш съветник на премиера Бойко Борисов в първия му мандат и кандидат за общински съветник под № 37 в листата на ГЕРБ на вота през октомври. Рамо до рамо с него ще работи бившият кмет на район "Красно село" Пламен Църноречки, който загуби поста на последните местни избори. Двамата трябва да подготвят преструктурирането на СОАПИ. Докладът за гласуване в СОС е внесен от председателя на Надзорния съвет Николай Стойнев. 

Младият Христиан Петров е завършил Сорбоната. Има дипломи и от Института по политически науки във френската столица, Националната школа по администрация в Страсбург и Московския държавен институт по международни отношения. Работил към политическия кабинет на френския премиер като анализатор в отдела за външнотърговска политика на ЕС.

През 2009 г. в Париж се запознава с Бойко Борисов, а след това се присъединява към политическия му екип. Преди три години решава, че иска да работи за частния сектор. Получава финансиране от фонда за стартиращи компании Elevan и създава Kidamom, видеоуслуга за деца, чрез която срещу месечен абонамент те могат да гледат подходящи филми. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!