Без агресия, призова Борисов. На 27 и 28-ми ще трябва да преговаряме за правителство

Димка Атанасова 16 март 2017 в 14:01 5538 4

Снимка OFFNews

ГЕРБ организира днес кръгла маса за правосъдието на фона на посещението в София на най-чакания прокурор на румънската антикорупционна дирекция Лаура Кьовеши, която гостува в Съдебната палата. Точно по време на пресконференцията с румънската прокурорка лидерът Бойко Борисов представяше правосъдната програма на партията си. Първо програмата на ГЕРБ представи бившият правосъден министър Екатерина Захариева, а след нея Борисов взе думата. 

Лидерът на ГЕРБ обяви програмата, която ГЕРБ ще изпълнява в парламента - безкомпромисни мерки срещу корупцията - местене на делата за корпция по високите етажи на властта в специализирания съд и създаване на единен антикорупционен орган, конфискуване имуществото на хора, които не могат да докажат произхода му. "Няма по-добра мярка срешу корупцията от минимизиране на контакта с администрацията", посочи той.

Бърз и ефективен съдебен процес, край на безкрайното връщане на дела, заради дребни технически грешки, деформализиране на наказателното производство, са само част от нещата, които бившият премиер посочи, че развращават обществото.

След правосъдие Борисов мина на избори: "Призовавам колегите да намалят агресията, защото 26-ти е една обикновена дата, ще мине и след това ще се наложи да говорим за парламент и решения, касаещи всеки българин. И ако се продължи с този тон, няма да има разговор и потърпевшите ще бъдем ние. 27-ми и 28-ми са ключовите за България дати и от победителите зависи да се сформира стабилно мнозинство и правителство", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира обстановката в страните на Балканите: "Кредитният рейтинг на Гърция и Турция е боклук, а на Македония - даже не го мерят", каза Борисов. И изведнъж бившият премиер намекна, че и при нас може да стане така: "когато мечката играе в двора на комшията, обикновено идва и в твоя двор".

В речта си Бойко Борисов коментира и натиска от Турция върху европейски държави, визирайки конкретно Холандия. Бившият премиер поздрави холандците, посочвайки, че страната им е една от държавите, които не само, че дават най-много пари в ЕС, но е и символ на напредъка с една от най-мощните икономики в света.

Борисов  цитира и думи на турския външен министър, който е заявил, че страната едностранно може да прекрати споразумението за мигранти, което ще се отрази на българската граница.

Във връзка с насаждане на страхове и фалшиви новини от страна на други партии, лидерът на ГЕРБ съобщи, че е получил писмо от посланика на Канада Кевин Хамилтън, в което се отбелязва, че в предизборната кампания в България са отбелязали погрешна информация относно споразумението с Канада - СЕТА. За доказателство Борисов прочете цялото писмо на канадския посланик до него.

В заключение Бойко Борисов отбеляза, че в момента съдебната власт е абсолютно независима и че никой не може да ѝ повлияе, но държавата е символ на това общо цяло. Той бе категоричен, че вбъдеще ГЕРБ щв вложи цялата си мощ в образование, икономика и справедливост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

4

Tabadatko

16.03 2017 в 15:05

от програмата "Имущество на хора от властта, придобито със средства с недоказан произход, ще бъде отнемано в полза на държавата и без да е образувано наказателно производство". Друго - "местене на делата за корпция по високите етажи на властта в специализирания съд". Това го иска гн Цацаров, защото изтърваха контрола над СГС. От ВКС имаха ясна позиция, че специализираните съдилища в страната не работят. Друг е въпросът, защо преместването там би дало по-добър резултат. Само защото в името има думата "специализиран" ли? Този тъпак Борисов за тъпак ли ме има? "в момента съдебната власт е абсолютно независима и че никой не може да ѝ повлияе" ... а СМС-а от Узунов и нахълтването на Бойко на заседание на ВСС? Идиот селски.

8740

2

Косьо Генчев

16.03 2017 в 14:29

Браво Борисов! Озапти си овчарките, да не вземат много да изхапят Корнелийка, че може и да не ви стане дослукът с БСП на 27ми март.
Говорете си като близки хора, като комунист с комунистка и ... няма начин да не се разберете. Ти ще носиш цветя на паметника на др. Живков, а тя - в къщата-музей в Правец.

17156

1

aviatora

16.03 2017 в 14:22

Ако бяхте в Румъния щяхте да гниите в затвора!!!