Бареков: 75% от ръководството на ГЕРБ са бивши комунисти

ОFFNews 03 октомври 2016 в 17:44 5998 3

Николай Бареков

75% от ръководството на ГЕРБ са били бивши комунисти, дори в БСП бившите членове на БКП са само 50%, коментира евродепутатът Николай Бареков в отговор на думите на Цветан Цветанов. Днес сутринта зам.-председателят на ГЕРБ оневини кандидата на партията си за президент Цецка Цачева за нейното членство в БКП с обяснението, че преди Десети ноември Партията е била Държавата и членството в нея е било равносилно на работа за държавата.

Вчера и самата Цецка Цачева заяви, че не се срамува от членството си в БКП.

Моят дядо беше убит от комунистите през 1944 година и нито майка ми, нито баща ми, които са на годините на Вашия кандидат, не са били членове на БКП, дори не са били кандидати. И такива като тях са били милиони от вашето и тяхното поколение, коментира Бареков.

По отношение на афера "Костинброд" лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ каза:

Скоро всички ще разберат колко съм бил прав, когато Ви разобличих преди три години. Засега ще кажа само, че аферата не е комплот срещу ГЕРБ и демокрацията, а зловещ плод на престъпно мислене, че властта се купува, а не се дава от народа. Това по същество е нарушение на член първи и много други още членове на Конституцията.

Според Бареков България е единствената държава-член на ЕС, в която няма свобода на националните медии и изборите са манипулирани, когато на власт са ГЕРБ с прислугващите им партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews