България не е за продан! Гневни реакции срещу младия Толстой

OFFNews 19 септември 2016 в 12:11 14722 20

Изказването на политика от управляващата партия в Москва "Единна Русия" Пьотр Толстой пред БНТ, че "Русия ще изкупи цяла България, както вече е направила с половината от черноморието ни" предизвика вълна от остри реакции.

Първи с декларация срещу далечния родственик на писателя Лев Толстой излязоха от партията "Нормална държава" на Георги Кадиев. От младата политическа сила настояха външното ни министерство да изрази официален протест по повод изказането на московския политик.

"ПП "Нормална държава" изказва силна загриженост по повод изказването на известния руски журналист и телевизионен водещ и кандидат-депутат от управляващата партия „Единна Русия“ Пьотр Толстой, дадено в отговор на въпрос на журналистка на Канал 1 на БНТ.

Считаме неговото изказване, че „скоро България ще бъде изцяло купена от Русия“ за враждебно към България и се надяваме то да не отразява официалната позиция на политическата формация, чийто кандидат-депутат се явява г-н Толстой.

Становището му, че „ръководството на Европейския съюз трябва да бъде сменено“ и че „не трябва да се допуска приемането в Европейския съюз на страни, които влизат в зоната на стратегическите интереси на Руската федерация“ е пряка намеса в дейността и политиката на Европейския съюз.

Политическа партия "Нормална държава" счита, че при очакваното избиране на г-н П. Толстой в състава на Държавната дума, Министерството на външните работи трябва да изрази протест по повод тези изказвания, както и да бъде уточнено дали те представляват и официалната позиция на партия „Единна Русия", заявиха от партията на Георги Кадиев.

Още по-краен бе кандитатът за президент от АБВ и бивш вицепремиер Ивайло Калфин, чиято партия често е упреквана в това, че често заема проруска позиции.

"България не е за продан. Който е решил по този начин да си създава влияние, ще си счупи зъбите в България", каза Калфин.

Според него тонът на страната ни към Москва трябва да бъде едновременно твърд и дипломатичен. "Твърдият тон не означава крясъци, а отстояване на позиции и точно това е добрата дипломация", добави кандидат-президентът.

"Очевидно имам личен когнитивно-дисонансен, мисловен, оценъчен, сетивен, а навярно и въобще български (свързан с моето разбиране за България) проблем.

Изказването на Пьотр Толстой не бе пропуснато и от специалиста по национална сигурност Николай Слатински. 

"За мен не е най-обидното, че някакъв си там руски политик казал нещо обидно за България. За мен далеч по-обидно е как като държава допуснахме да имаме такова първо лице, единствено число начело на властта. И ако казаното от онзи руски политик е повод за национална обида, то другото, според мен, лично според мен е повод за национален срам.
Само дето изобщо не е национален срам, а вероятно някакъв мой си личен комплекс. Страшно ми е обаче, че никой не разбира това, което ме тревожи мен - че връзката между подобно първо лице, единствено число в държавата ни и подобно отношение към нея е пряка, директна и непосредствена", написа във фейсбук проф. Слатински. 

Преди ден в Русия се проведоха парламентарни избори Държавната Дума. Те бяха спечелени убедително от партията на президента Владимир Путин "Единна Русия", която взе 44,% от гласовете и спечели над 330 депутатски мандата. Един от тях е именно Пьотр Толстой, който преди се е изявявал като журналист в различни руски медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

24

ПЪЛНА ОТВРАТ!!

Не от глупостите на всеки руски пезевенк, ами от реакциите тук в Болгария.

Къде са атакоидите на Болен? Къде са пишман родолюбците от разните там Патриотични фронтове и т.н.??

Кой ще развей сега байряка или ще организира поне някое фАкелно шествие?
Мръсни руски мижитурки!!

12256

23

Stamboloff

20.09 2016 в 07:05

Милият Пьотр.Казал неща, за които други само си мислят. Все пак предпочитах официална позиция на правителството и парламента, а не фейсбук пост. Иначе ще дойдат и референдумите... Запалиха се главите на петата колона.Ами сега какво да дъвчем преди изборите?

14057

22

morkoff

19.09 2016 в 19:54

За пари каза ли нещо?
Щото те така 'купуват'.

12142

20

ad a

19.09 2016 в 18:25

Голяма драма за изказването на някакъв човек, който ще бъде забравен след изборите.

А България... страната, чийто премиер е бос от подземния свят, всички политици са от ДС, БКП или техни потомци, целият бизнес е в ръцете им, на почит са кича и тоталната простащина, националните паркове и крайбрежието се бетонират, горите се изсичат поголовно, природните ресурси се изнасят...

За една и съща държава ли говорим?

29216

15

Лопе де Вега

19.09 2016 в 15:02

@ 2 Чучулина, свеждам до знанието ти списък (непълен) на евреите в тази картинка. За по-кратко, щото са много - всички и всеки които (който) е русофил, соросоид, немюсюлманин, костовист, аз. Има още много.

Поздрав!