Бъчварова: Защо да вярваме на Василев, а не на другата страна?

OFFNews 12 септември 2016 в 08:15 18774 15

Бъчварова: Защо да вярваме на Василев, а не на другата страна?

Защо да вярваме на единия, а де на вярваме на другата страна? Така вицепремиерът Румяна Бъчварова коментира интервюто на банкера Цветан Василев, в което той говори за политически рекет над бизнеса. 

Реакция по твърденията на Василев дойде от депутата от ДПС Делян Пеевски. Пред Нова тв вътрешната министърка заяви, че, ако Василев има нещо, което иска да каже, може да го направи пред прокуратурата в България. "По такива казуси е добре да следиме фактите и да гледаме документите. Без всички доказателства, всичко е спекулация, която се хвърля наляво и надясно и мисля, че това е лоша атмосфера", коментира Бъчварова.

По думите ѝ защо трябва да се вярва на човек, който излъгал много българи и носи вина за фалита на КТБ.

"Когато човек има такива обвинения, трябва да съдейства на правосъдието и да предостави доказателства. Според вас защо трябва да вярваме на Цветан Василев, който две години е в Сърбия? Ако са толкова съществени тези констатации, той може да ги предостави на прокуратурата", каза Бъчварова. 

За нея е неясно откъде Василев разполага с подобна информация, след като не е в България. "Той откъде има тая информация? Не мислите ли за правилно, че човек, който е ощетил българската държава с три млрд. лв., да дойде в страната си", обясни Бъчварова. По думите ѝ тя прочела интервюто на Василев обективно и допълни: "Защо трябва да вярваме на човек, който излъга толкова много българи? Нека да заповяда г-н Василев, да свидетелства пред прокуратурата", прикани Бъчварова банкера.

По думите ѝ моментът, в който излиза това интервю, е "точно подбран" за началото на предизборната кампания. Без всички доказателства е спекулация, с която се хвърля наляво и надясно и мисля, че това е лоша атмосфера", каза Бъчварова и попита защо в интервюто не се казва нищо за Станишев и неговото управление. 

По отношение на изборите за президент тя каза, че не знае да са водени разговори ГЕРБ-ДПС. "ДПС участва по-скоро на втория тур, това е, което мога да кажа от опита си през годините, наблюдавайки какво се случва", поясни Бъчварова. Тя каза, че с нея не са водени разговори за кандидат за президент на ГЕРБ. Забавянето на обявяването на кандидатурата на партията тя обясни с "атмосферата" в първите дни след старта на парламентарната сесия. Като плод на тази атмосфера тя посочи и скандала с продажбата на Царските конюшни, където беше замесено и нейното име. Според БСП Бъчварова е била наясно с готвената продажба. 

"Аз не съм одобрявала, нито знам за сделката. Има писмо, което се праща всяка година – да могат да бъдат отписани от собствеността на МВР. БСП си позволяват да размахват един документ с мой подпис и в него се вижда, че това, което иска министерството, е да се актуват тези три имота. Същия текст е подписал и министър Йовчев през 2014 г.", поясни тя.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

15

Jinx

14.09 2016 в 18:44

Странно е, че Бъчварова въобще се замисля да вярва на Василев все eдно не знае какви ги надроби с КТБ…

12047

14

Димитър Димитров

13.09 2016 в 15:16

А имаме ли прокуратура ? Че Цветан Василев е от същата мафия е пределно ясно, както и това , че в Чалгаристан няма правосъдие и управлява мафията . Общата картинка описана от банкера си е съвсем вярна. Той просто си премълчава неудобните за него факти и застава в позата на потърпевш, но довчера е бил едно от прасетата в голямата кочина . Резултата няма да е никакъв докато не се изринат от властта участниците в прехода и корупцията , а това са политиците на прехода , партиите на прехода. Най-много да заколят прасето , но и това не ми се вярва защото то ще квичи докато разкове кочината. Остава да видим някое убийство , каквито имаше доста . Ще има трупове , надявам се само политически .

14057

13

morkoff

12.09 2016 в 17:22

А защо да вярваме на кой да е от двамата? Доводи някакви?

12256

12

Stamboloff

12.09 2016 в 12:17

По-непрофесионално от това шзявление на Министър на вътрешните работи не може да има. Изказала се е като домакиня. Какъвто и да е Борисов, това не може да каже. Зотова си мълчи. Като прокуратурата.

20374

8

Стринка Минка

12.09 2016 в 10:17

Интересно внушение, че когато двама спорят единия непременно е прав.
Сигурно е социологически похват.
Ние пък смятаме че и двамата са за затвора и не вярваме и дума на кой да е от тях.

15256

7

mendi

12.09 2016 в 10:15

Изгледах цялото интевю и да ви кажа вече изпитвам искренно съжаление към жената. Натоварили са я с отговорности многократно надхвърлящи възможностите й...

12041

6

Дърто Магаре

12.09 2016 в 09:41

А дали да не вярваме на прокуратурата, която "качи" 200 000 000 на един самолет, пък после се оказа нечий сън?