Бъчварова: 1-2% разлика между ГЕРБ и БСП. Значителна е

ОFFNews 16 януари 2017 в 14:40 6164 4

"Коалиционните партньори на ГЕРБ трябва да са партиите от семейството на Европейската народна партия" Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. 

Според Бъчварова вътрешната анкетата е добър подход, с който да се тестват евентуалните коалиционни партньори на ГЕРБ след изборите и да се види какво е състоянието на структурите по места. 

„Ние сме голяма партия. Натрупахме опит. 10 години са много за българска политическа партия. Това да се проверят по този начин нагласите ще помогне изключително много на предизборната кампания“, каза вицепремиерът.

По думите й разликата от един-два процента на ГЕРБ с БСП, която дават социологическите агенции, е значителна:

„Забелязах, че резултатите от тези проучвания са събирани по време на Новогодишните празници, между 27 декември и 5 януари. Лично аз като социолог до преди 7–8 години не съм разчитала на резултати, събирани в този период, известно е, че тогава настроенията са по-особени. Чувстваш се щастлив от празниците и от подаръците, които получаваш“, коментира Бъчварова.Процесите в това отношение според нея могат лесно да бъдат повлияни в една или друга посока.

По думите й анализът от последните президентски избори показа, че високият резултат на новия президент Румен Радев не се дължат само на подкрепата на БСП. „Не трябва да ги отъждествяваме по никакъв начин“, уточни Бъчварова.

Тя каза, че форумът на ГЕРБ в неделя случайно съвпада с церемонията по встъпването в длъжност на новия президент на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

16.01 2017 в 21:23

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ЗА ВАС С ЕДНА ДУМА Е КОРУПЦИЯ!!!

20699

2

Новак

16.01 2017 в 17:30

когато човек се чувства по-щастлив и доволен той е по-малко склонен да прави резки промени и по-скоро би искал да запази това състояние. Прехвърлено към изборните нагласи, то в периода на празниците управляващите би трябвало да имат по-висок резултат. Тогава 1-2% би трябвало да се смятат за стопени.
Да не говорим, че има и статистическа грешка, която май е доста над 2%.
Дали тази госпожа не е социолог какъвто министър на вътрешните работи е?

18551

1

Нострадамус

16.01 2017 в 17:22

Далаверите на групировката ГЕРБ - Борисов, Цветанов, кметовете на София, Пловдив и Бургас -Фандъкова, Тотев и Николов НЯМАТ КРАЙ: ОТКРАДНАТИ СА МИЛИАРДИ от бюджета, от обществени поръчки, от саниране и от Европейското финансиране, но прокуратурата спи своя зимен сън!!!