БСП в борба за ново заседание на парламента: "ГЕРБ се самоубиха ритуално"

OFFNews 14 октомври 2016 в 11:50 5192 4

"ГЕРБ се самоуби днес" - това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод отказа на депутатите от управлявщата партия да се регистрират и така да останат във ваканция до изборите. "Ритуално, при това три пъти", каза още Нинова, имайки предвид факта, че депутатите от ГЕРБ не се регистрираха три пъти и така провалиха кворума на парламента.

Днес имаше извънредно заседание на парламента, в което трябваше да се гласува отмяна на ваканцията от един месец, която депутатите сами си гласуваха. ГЕРБ и ПФ обаче не се регистрираха и провалиха заседанието.

По думите й действията на мнозинството показват техния страх от дебати и от истината.

"Това е мракобесие - да закриеш парламента в парламентарна република", продължи да недоволства Нинова. Тя смята, че ГЕРБ са останали сами, подкрепени само от Атака и БДЦ.

Нинова съобщи, че опизицията прдължава да събира подписи и вече са събрани 73 подписа - БСП, ДПС, АБВ, независими депутати за провеждане на ново извънредно заседание на парламента следващата сряда. Дневният му ред ще бъде следният: 1 точка - отнов опит да се отмени ваканцията от 1 месец на парламента, 2 точка - промени в Изборния кодекс по отношение на квадратчето - "Не гласувам за никого" в бюлетината, 3 точка - визите с Канада, 4 точка - данъчните закони, които по думите й Министерски съвет увеличил тайно.

Корнелия Нинова призова депутатите от ГЕРБ да и върнат заплатите, ако няма да работят през този месец и ако продължават да не се регистрират и да провалят кворума. Тя обяви, че БСП щели да направят тов аищели да дарят парите на деца, читалища и други нуждаещи се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

4

KumaLisa

14.10 2016 в 20:11

Тук е друго бе хора. Тишината в спалнята. Ето къде е заровено кучето. Дончева горката, по чийто адрес се каза тази приказка за пръв път, поне е реалист и ако някой се прежали да влезе, тя ще му е благодарна, и на следващата сутрин, ако да е комунистка, ще отиде и свещ ще да му запали за здраве у черковата. А Курнелчето е ламя, и хората ги е страх. Тая само за ебане мисли.

18551

3

Нострадамус

14.10 2016 в 12:51

Групировката ГЕРБ има цял арсенал от мафиотски похвати, когато трябва да се омаскари нещо.

10538

2

Black Hex

14.10 2016 в 12:16

240 са много. Прекалено много за такъв цирк.

77927

1

El Commandante

14.10 2016 в 12:14

Нинова, гръмките фрази са хубави,когато се употребяват рядко, с мярка и в наистина заслужаващи си поводи.

Иначе много олекваш.