БСП ще поиска оставката на Валери Симеонов

OFFNews 18 май 2017 в 07:52 6685 4

Александър Симов

Снимка БГНЕС

Александър Симов

БСП днес ще вземе решение за искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов, обяви журналистът и депутат от БСП  Александър Симов в студиото на Нова тв тази сутрин.

Неговите действия са по-страшни от тези на подалия оставка зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев заради снимка, на която той прави нацистки поздрав.

Тенев бе назначен от квотата на Обединени патриоти, а вчера съпредседателят на партията Валери Симеонов коментира снимката, като неговите думи пред в. "Сега" също предизвикаха обществен отзвук: "Несериозни работи. Нямам Facebook, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости".

По-късно пак пред в. "Сега" Симеонов казва, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.".

Шега с толкова много жертви не може да има. Как ли вицепремиерът ще посреща своите европейски колеги и как ли ще ги забавлява? Гаврата с жертвите на нацизма е единствено и само нацизъм, категоричен бе социалистът и попита за Обединени патриоти: "Това някаква люпилня на нацисти ли е?".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

4

Nik68

18.05 2017 в 13:25

Звучи толкова хубаво, че чак не е за вярване. Да видим други хора, които да работят не за собствения си, не за корпоративния, а и за общия интерес. Да мислят в перспектива и да не се поддават на популизъм. Но не мога да го повярвам.

16009

1

Nik68

18.05 2017 в 08:32

Да искат - както си му е реда - в парламента, с вот на недоверие. Не по вестниците. Тя и Йончева щеше да съди Борисов. Дата му беше определила да заведе дело и какво стана? Нищо. Голямо кръгло нищо с голяма дупка.