БСП иска цялата власт за себе си

OFFNews 05 декември 2016 в 09:39 7002 18

„БСП работи сериозно, за да управлява самостоятелно и да поеме тази тежка отговорност. Подготвяме план за промяна на България, който ще предложим на хората на предсрочните парламентарни избори. Платформата ще бъде приета през февруари на Конгрес“. Това заяви Александър Симов, член на ИБ на БСП, в сутрешния блок на БНТ.

Според него след експеримента, на които сме се нагледали през тези две години, БСП може да управлява по съвсем различен начин.

„За да задържи доверието, дадено на президентските избори, партията трябва да продължи промяната в себе си, да се опита да стане по-модерна“, коментира Симов.

Според него БСП е успяла да реализира на президентските избори своя политически потенциал, но трябва реално да покаже какво ще прави и никога да не си позволява компромиси.

„БСП е заявила своята позиция и е последователна в това, че ще върне мандата. Още през 2014 г, когато се сформира това правителство, ние казахме, че с 39 народни представители няма да участваме във формули на управление“, припомни той.

Симов подчерта, че България нямаше да се намира в това състояние, ако чисто хазартно Борисов не беше заложил оставката на кабинета на президентските избори.

„Както се изрази един социолог: „Народът играеше футбол, а Борисов играеше баскетбол и се чуди какво му се случи“, коментира той.

Според Симов управлението се е провалило напълно и няма схеми, които да го изкарат от блатото.

„Този кабинет не може да остане да действа като служебно правителство. Той няма и политическата легитимност за това. Да не говорим, че има тежки съмнения, че този кабинет ще използва последните си дни, за да прави налудничави назначения“, каза още Симов.

На въпрос дали ген. Радев и Плевнелиев трябва заедно да подредят служебния кабинет, Александър Симов отговори, че хората ще бъдат разочаровани, ако това се случи.

„Голямата победа на Радев се дължи и на факта, че хората виждат в него алтернатива и на досегашния президент“, посочи той.

Симов обясни, че има установен конституционен ред, който трябва да бъде следван и няма нищо драматично.

„Ако се провали връчването на третия мандат, Плевнелиев назначава служебен кабинет. След като Радев стъпи в длъжност, решава какво да прави нататък. Няма елементи на криза и хаос, а просто трябва да се следва процедурата“, каза още той.

Симов подчерта, че не разбира защо опитът да се спазва Конституцията се представя като невиждана политическа ситуация.

„Според мен това е целенасочено нагнетяване на напрежението, защото някои хора искат да превърнат падането си от власт в национална трагедия“, коментира Александър Симов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

18

ultra-73

05.12 2016 в 14:14

На тавариш Александр Сьимав бая му е светнало плешивото кубе и вероятно е изтрещял от слънцето, защото си е повярвал досущ като менторката му КУРнелия, че "налъмите ще цъфнат" и отвратягите от БСП/БКП пак ще яхнат народеца в услуга на кремльовския батюшка!Мина ви времето тавариши, а % -те за Радев нямат нищо общо с подкрепа за вмирисаната ви стогодишна бабичка!

12139

17

iliyapopov

05.12 2016 в 13:24

Искат и ще я получат - при този инфантилен народ, който бил "мъдър", това е твърде възможно! То бива да си отнесен и кьорав, но това нашето е нечувано!

12017

15

Кулин бан

05.12 2016 в 12:20

Ал Кин, кой е този, в дъното, с къси панталонки, бяла блзука и черни очила?

12017

13

Кулин бан

05.12 2016 в 12:18

Червените кхмери искат пак властта, и както винаги в услуга на Коминтерна. Дебелаци!

14057

9

morkoff

05.12 2016 в 10:59

Тоя дебелоерко с фанелка Крим на руски ли ще води промяната на Радев?
Рубладжиите при нас са във възход.
 
X

Да помогнем на украинските деца!