БСП иска да паднат санкциите за руски депутати, парламентът ни отказа

ОFFNews 10 февруари 2016 в 11:45 3894 5

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на БСП в седмичната програма на депутатите да бъде включен проект за решение за насърчаване на междупарламентарния диалог и сътрудничество между ЕС и Русия.

„Конфликтът в Сирия и развитието на отношенията между Руската федерация, ЕС и НАТО налагат преглед и промяна на режима на санкции за пътувания на депутати от руската Дума”, заяви лидерът на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна. 

По думите му е видимо, че политиката на санкции не дава никакъв резултат. 

"Без контакти между представителите в парламентите на Руската федерация и тези от страните-членки на ЕС, без намирането на парламентарен диалог, все по-трудно могат да се изправят страните срещу глобалните предизвикателства, включително и тероризма”, категоричен бе лидерът на левицата.

По думите му заради сложна обстановка въпросът за междупарламентарния с Русия се разглежда в много парламенти на страни-членки на ЕС.

„Ще бъде добър сигнал обсъждането и приемането на решението, което да ангажира правителството и с парламентарна подкрепа за отпадане на санкциите, относно пътуванията на депутати от Руската федерация”, заключи Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови