Активисти на ГЕРБ в Благоевград преминават в ДСБ

OFFNews 19 януари 2016 в 18:39 4753 5

Снимка Дарик

"20 доскорошни активисти на младежката структура на ГЕРБ в Благоевград се вливат в редиците на ДСБ", обяви лидерът на местната организация на тъмносините Калоян Ханджийски.

"Част от тях са юристи, архитекти, разочаровани, както от местната политика, така и от управлението на премиера Бойко Борисов", посочи Ханджийски.

На пресконференция днес активистите на ДСБ изтъкнаха, че през месец март партията ще излезе от формата на Реформаторския блок. Това се очаква след националната конференция.

"Борисов ни използва за смокинов лист, с който прикрива прегръдката си с ДПС. За нас той е изчерпал кредита си на доверие. Предполагам, че и останалите партии в РБ ще последват примера на ДСБ. Самият Борисов губи електоралната подкрепа. В момента губи доверие и в Европа, опитва се да играе на тънко въже между Русия и Европа", коментира Ханджийски.

По думите му министърът на здравеопазването Петър Москов се е самоубил политически и няма място сред тях. 99 % от членската маса в Пиринско подкрепят политиката на националното ръководство на партията за излизане от коалиционното управление с ГЕРБ. Това е посочено и в гневната им декларация срещу подменената политика и задкулисието.

Ханджийски и съпартийците му в Благоевградско прогнозират извънредни парламентарни избори тази година.

"Позицията ни не е плод на емоции. Доста станаха компромисите, чашата преля с така наречения исторически компромис и за нас, като убедени демократи и хора, които заставаме зад десните виждания на избирателите си, пътят е един - да останем на принципите, които сме следвали като дясна политика и възгледи. Категорично подкрепяме Радан Кънев в тези си действия", изтъкнаха от ДСБ-Благоевград.

"Добро начало на логичен процес, браво на ДСБ - Благоевград", коментира самият Кънев във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!