Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ако РБ направят кабинет, ДСБ и Гражданският съвет напускат парламентарната им група

OFFNews 18 декември 2016 в 15:34 9722 13

Снимка dsb.bg

Радан Кънев.

Депутатите от ДСБ са в готовност да съгласуват с колегите си от Гражданския съвет възможността заедно да напуснат парламентарната група на Реформаторския блок - ако Кунева, Лукарски, Борисов и националистите се договорят за нов кабинет.

Това обяви във Варна лидерът на ДСБ Радан Кънев и представи резолюция, приета от Изпълнителния съвет на партията на заседание в града.

ДСБ няма да подкрепи ново правителство в този парламент, каза Кънев.

Той окачестви преговорите за нов кабинет като "трикаджийски", а поведението на участващите като "неприлично и недостойно."

Всяка договорка за правителство между Кунева, Лукарски, Борисов и националисти ни отдалечава от възможността да изградим нормална държава. Ако такава сделка бъде постигната, депутатите от ДСБ ще напуснат парламентарната група на РБ, обяви Кънев.

ДСБ започва организационно обединение с граждански структури както на национално, така и на местно ниво и приветства заявката за политическа дейност на Христо Иванов.

Според Кънев влизането в политиката на активни представители на гражданското общество и различни професионални общности повишава шансовете да се създаде широко обединение на реформаторски сили срещу корупцията и бедността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

10

кикимора

18.12 2016 в 19:09

Toя миджет на снимката да изкара кемперчето където навремето беше палатковия лагер и там да протестира срещу каквото иска.
Удобно е в парламента, на топло.

18551

7

Нострадамус

18.12 2016 в 18:08

Браво Радане, ОСЪЗНА се! Макар и малко късно, но се осъзана!!! Вината ти е в това, че помогна на мутрафона Боко да състави правителство на малцинството, с което да доразграби изстрадалата ни държава и да ни натресе още непосилни заеми, които и внуците ще изплащат.

12236

6

News

18.12 2016 в 18:03

Браво на Радан! Този път ще гласувам за него!

18551

5

Нострадамус

18.12 2016 в 18:03

MУтрите от ГЕРБ протакат докато встъпи в длъжност Радев и тогава ще се опитат да го ОКАЛЯТ само както те умеят.
Борисофф изобщо НЕ мисли за България и ако не е премиер е готов да жертва и Народ и Родина. Принципа на Борисофф е " След мен и потоп" Дано тоя път НАРОДА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО НИ ИЗТИЧА...
 
X

Да помогнем на украинските деца!