Ахмед Юсеин напусна ДПС: Доган се е скрил в едни сараи като от друга планета

OFFNews 07 февруари 2016 в 08:08 12086 15

Снимка Фейсбук на Ахмед Юсеин

Бившият депутат в три парламента Ахмед Юсеин напусна ДПС. Той е подал оставка в централата на партията, съобщи 24 родопи. Очаква се Ахмед Юсеин да се включи в партията на Лютви Местан, която ще бъде обявена официално през следващите дни. 

В емоционално обръщение на турски език, публикувано на личната му фейсбук и цитирано от clubz.bg, Юсеин пише:

„Ние сме потомци на велик род, не ни отива да продължаваме така. Не е ясно кой е ръководител на партията. Нейният основател или "многообичаният" в България, Европа и САЩ Пеевски, или пък назначените съпредседатели. Не знам остана ли такова нещо, наречено вътрешнопартийна демокрация?". В текста му се казва още: 

"Хората по цял свят с дни се приготвят да празнуват Нова година. Да е жив и здрав почетният председател и тази година ни покани. Тръгнах си по-рано по здравословни причини. Не мога да приема думите на председателя-учредител, че прочетената от трибуната на парламента декларация във връзка със сваления самолет е грешка, както и това, че няма да позволи българските турци да са пета колона на Анкара. Какво иска да каже? Че ние като страна член на НАТО трябва да обичаме страната, която нарушава въздушното пространство на балтийските държави и нашето откъм Черно море и откъсна Крим и територии от Украйна?

Боже мой, бях потресен от това изявление и от отношението му към лидера Местан.“

Ахмед Юсеин критикува остро съпартийците си за необяснимото забогатяване за сметка на избирателите.

„Такова лицемерие не ви отива, колеги. Членовете на парламентарната група на ДПС са шампиони по корупция и това може да се види от сметките им в КТБ, в български и швейцарски банки. Числата са шокиращи. Искам всички да са богати и щастливи. Но да поговорим ли за младите ни надежди? За изоставените бедни хора по селата?“

Юсеин си обяснява точно с тези проблеми загубените 7 общини от ДПС в Северна България. 

„Надявам се новоизбраният председател да не допуска да се превърне в "поредната салфетка". Никой в България не може да бъде собственик на българските турци. Не трябва да позволяваме такова нещо да се случи. Реалният председател се е скрил в едни сараи сякаш е на друга планета, а активистите му са като войници, не бива да допускаме такова нещо.“ 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!