АБВ се дърпат за вота на недоверие, БСП ги употребявало само на задния вход

OFFNews 29 септември 2016 в 11:43 4329 3

Снимка abv-alternativa.bg

Говорителят на групата на АБВ Мариана Тодорова.

АБВ няма да даде подкрепата и подписите си за вот на недоверие към правителството, ако няма лидерска среща между двете партии. Причината, че БСП ги подминавало на парадния вход и не комуникирало с тях, а ги употребявали и търсели подкрепа на задния вход.

Говорителят на парламентарната група на АБВ Мариана Тодорова заяви: „Срещата трябва да стане по официален ред. Тя не може да става през задния вход. Не може на парадния вход да не желаят комуникация с нас, а през задния вход, когато е нужно, да искат да ни употребяват и да търсят подкрепа”.

Но иначе, темата на вота – външната политика на страната и по-конкретно смяната на Бокова с Кристалина Георгиева за шеф на ООН - заслужавала вот на недоверие, според АБВ.

„Просто няма да дадем подписите си, ако няма лидерска среща и няма от лидерите на двете партии договорка какво се прави“, категоричен беше и народният представител и зам.-председател на АБВ Кирил Цочев. За срещата АБВ ще чака инициативата да е на БСП.

Вчера левите поискаха вот на недоверие към управляващите заради смяната на Бокова с Георгиева и не само, за цялата външна политика на правителството, като посочиха санкциите срешу Русия и проблемите с бежанците.

Засега те срещат устна подкрепа в редиците на АБВ и ДПС. За да се проведе такъв вот, са нужни 48 подписа на депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

4

Лопе де Вега

29.09 2016 в 15:20

Малко двусмислено звучи това за задния вход, ама идва намясто в случая. Много си въобразиха тези да себе си. Половин файтон хора и те напъват отново за власт. Ами това нещо Цочев? Квинтесенцията на червеното безочие. Лицето на комунистическия тепегьозлък! Забрави, че като министър в правителството на Жан Виденов носи огромна отговорност за поредното съсипване на страната и има нахалството пак да се пъчи и да поучава. Отврат!

Поздрав!