АБВ: Митов да освободи поста, за Борисов ООН е като "Бистришките тигри"

OFFNews 28 септември 2016 в 13:55 5479 5

Снимка БГНЕС архив

Като голяма излагация определи лидерът на АБВ Георги Първанов смяната на Бокова с еврокомисаря Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

Освен че отбеляза, че това е прецедент в историята, Първанов се чуди как точно ще бъдат сменени двете кандидатури - дали сега ще се организира ново гласуване само за Кристалина. "Не се знае какво означава прехвърляне на подкрепата на правителството от Бокова върху Кристалина. Учените ще трябва да кажат", коментира Първанов. Лидерът на АБВ смята още, че още самото "измъчено издигане" на Бокова за шеф на ООН е показвало, че има скрит саботаж.

Освен това Първанов добави, че Бокова е била фаворит - първата жена, в началото заела 3-то място, и когато у нас е започнало чудене, нейната подкрепа в ООН е спаднала на 6-то място. И спадането на доверието към Бокова в ООН Първанов определи като оценка на дипломацията на България. А това е именно оценка към външния министър Даниел Митов, който АБВ смята, че трябва да се оттегли от поста. "Редно е Митов да освободи поста, но отговорността на премиера Бойко Борисов също е голяма", категоричен е Първанов.

"Когато Бокова беше фаворит, започнаха неимоверните усилия на невероятния български външен министър, който е без аналог в българската история - Даниел Митов. Такава излагация не е имало. Ако се провали Кристалина Георгиева, може да имаме още 2-3-ма кандидати в ръкава ", коментира още Първанов. Той обаче сериозно добави, че всъщност според него еврокомисарят Георгиева сега започва от нулата и има нулеви шансове да оглави ООН.

Според АБВ на българска кандидатура за какъвто и да е пост вече няма да се погледне сериозно поне 50 години.

Румен Петков от АБВ добави, че Кристалина Георгиева трябва да се оттегли от поста еврокомисар, тъй като "не може да стиска стола". А по отношение на Бойко Борисов, Петков смята, че премиерът се е отнесъл с надпреварата в ООН, както с "Бистришките тигри".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

6

ОФчар

28.09 2016 в 20:23

Да издигнем Гоцко за ген. сек. на ООН. Гоцко, Гоцко, Гоцко...

14344

2

Nibble

28.09 2016 в 14:42

Може да е пернишки селянин но в сравнение с ББ-простия е като Ломоносов!!!

12004

1

Passing by

28.09 2016 в 14:31

Още колко време трябва да търпим този нафталин да замърсява общественото пространство? Повдига ми се само като му видя социалистическия алаброс.