66 бунтари срещу Нинова на червения конгрес

Ако отложим новия Устав, ще се спънем сами, няма нужда Бойко Борисов да ни спъва

OFFNews 04 февруари 2017 в 12:11 13484 5

Бунтарите на конгреса на БСП се преброиха още при старта на форума в НДК - 66 подкрепиха предложението на делегат от столичния район "Искър" приемането на нов Устав на партията да се отложи. 24 се въздържаха, 511 бяха против. 

Мотивите за предложението - предстоят избори, не е време партията да се вглежда в себе си, а да отговори на очакванията на хората. 

Бившият депутат Ненко Темелков опонира: един един приятел, делегат тук, ми каза: Разбрах, че са те сгънали. Не, мен никой не може да ме сгъне, защото съм трето поколение социалист и съм перничанин. Но ако отложим тази точка ще бламираме себе си, ще се спънем сами, не е нужно Бойко Борисов да ни спъва".

Конгресът ще разгледа утре поправки в устава на партията на закрито заседание. Нинова ги предлага с цел промяна и подмладяване на редиците. Сред тях са мандатност за депутатите, т.е. след 12 години в парламента социалистите да нямат право да се кандидатират за нов мандат, както и пряк избор на лидера на БСП от всички избиратели, а не от конгреса. 

В предизборната платформа на БСП липсват нисколивените кредити за закупуване на апартамент от млади семейства, стана ясно от материалите на конгреса. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини досегашните управляващи, че са създали две Българи у нас - официална и паралелна. Според проучване на "Позитано" 20 за паралелната държава данъкоплатците плащат от джоба си 10 млрд. лв. Презентацията на Нинова за двете Българии бе направена пред делегатите на 49-ия конгрес на БСП днес, който ще гласува предизборната платформа на "Поискай промяната! Правила, сигурност, справедливост".

"Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. Докъде стига паралелната държава? Плащане от джоба си - над 2 млрд. лв. годишно за здраве, над 1.5 - за образование, над 3 млрд. за монополи и картели, 1 млрд. подкупи, 2 млрд. щети от нагласени поръчки. 10 млрд. за паралелна държава. 400 лв. на семейство. Ние ще закрием тази паралелна държава", заяви Нинова преди да представи предизборната платформа. Тя не каза как е правено проучването, но от думите й се разбра, че изчисленията са за година.

"Днес промяната е задължителна. Живеем в две Българии - официална и паралелна, виртуална и реална, каза в словото си Нинова. 

На форума се предлагат календари за 2017 година с лика на Ленин и Сталин, интерес към тях обаче няма, видя репортер на OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

5

Hihi1981

05.02 2017 в 10:28

На форума се предлагат календари за 2017 година с лика на Ленин и Сталин, интерес към тях обаче няма, видя репортер на OFFNews.То и към Бсп няма!

77927

4

El Commandante

05.02 2017 в 08:16

Голем смех сте ми, утре ако случайно Радан стане премиер и "дясното" за пореден път се издъни с гръм и трясък, несъмнено Радан също ще се окаже комунист и ДСар.
 
X

Да помогнем на украинските деца!