30 хил. бежанци са регистрирани у нас за 2015 г., не сме пуснали 100 хил. души

OFFNews 20 април 2016 в 08:37 3330 6

Снимка БГНЕС

100 хил. бежанци не са били допуснати да минат през България за миналата година. За 2015-та г. у нас са регистрирани 30 хил бежанци.

Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова.

По нейни думи 1/3 от регистрираните у нас бежанци са установени на влизане в държавата, 1/3 са задържани в страната и 1/3 на излизане от България.

Бъчваровa коментира и задържането на бежанци от самосиндикалните граждански отряди.

"Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година, а сега, когато натискът на границата ни е спаднал с около 39%? Мисля, че това се прави като една възможност за самоизява на определени групи и се използва от друга част от обществото като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба”, каза Бъчварова.

„Изпълняваме задълженията си по охрана на границата. Никога не сме казвали, че няма пропуски. За миналата година има регистрирани 30 000 бежанци. Една трета от тях са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход. Това означава, че по всички линии, по които можем да противодействаме на това явление, сме действали. В същото време има около 100 000, които не са допуснати да влязат в страната ни, което означава, че има голяма ефективност в работата на „Гранична полиция”, коментира още вътрешният министър.

Тя допълни, че влиза в действие и сътрудничеството на МВР с Министерството на отбраната и армията. По думите й сигурността по външните граници е споделена отговорност между няколко държави и затова страната ни има добри контакти с Гърция и Турция.

На въпрос има ли достатъчно полиция в България Румяна Бъчварова заяви, че има голям недостиг на професионални кадри.

По темата, че Делян Пеевски вече е напуснал страната, както обяви премиера Борисов, Бъчварова каза, че лидерът на ГЕРБ трябва да знае всичко, иначе не би бил "добър премиер". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

6

българин

25.04 2016 в 23:26

От това, което знам, Бъчварова е интелигентна жена. Но.
Да продължава да третира истината на хартия като по-истинска от реалността не само пречи на всички, а и тя стана поредната кукла на конци..

77927

4

El Commandante

20.04 2016 в 10:59

Десет села викаш да бъдат заселени?С кво? С джихадита?
А не мое ли некой от ЛГБТ братството да ти засели на тебе вируса на СПИН?
Крайния резултат ше е същия.

77927

1

El Commandante

20.04 2016 в 10:00

Бъчварката е комедийна кукла на конци.