19 дни ваканция за депутатите: Предпочитат да работят нощем, но да видят "майка си на празниците"

Антония Чорева 14 декември 2016 в 12:24 8156 5

19  дни ще почиват депутатите за коледните и новогодишните празници. Това реши парламентът, след като отхвърли предложение ваканцията да приключи седмица по-рано и прие да се почива само един ден по-малко - 20 декември вторник, когато депутатите си насрочиха извънредно заседание за 11 часа. 

В крайна сметка ваканцията на парламента започва от 23 декември и приключва на 11 януари, когато народните представители трябва да са на работа  - "за" гласуваха 108 депутати, 7 бяха "против", а 24 се въздържаха. 

ГЕРБ се възмути от предложението на депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров, които искаха ваканцията да бъде съкратена с цяла седмица и депутатите да са на работа на 4-ти януари. 

Депутатът Красимир Велчев от ГЕРБ каза от трибуната, че се чуди какво е продиктувало такова предложение, но стигна до извода, че това е върхът на популизма и "сега му станало ясно защо е толкова нисък рейтингът на Народното събрание". 

Той изтъкна, че реформаторите често не са били в зала и затова не са си свършили работата. 

"Аз също чувствам вина, че не съм имал време да видя майка ми, която е на 90 години и внуците си", каза Велчев и добави, че тези християнски празници са за това. Той каза, че дори предпочита да работи нощем, за да няма повече такива популистки предложения. 

Депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев му отговори, че и той няма време да се види с приятелите си, но и в тези дни ваканция няма как да се види с тях, защото те ще са на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

5

Нострадамус

14.12 2016 в 15:16

Muтрите от ГЕРБ протакат със съставяне на Служебно правителство, докато встъпи в длъжност Радев и тогава ще се опитат да го ОКАЛЯТ само както те умеят.
Борисофф изобщо НЕ мисли за България и ако не е премиер е готов да жертва и Народ и Родина. Принципа на Борисофф е " След мен и потоп" Дано тоя път НАРОДА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО НИ ИЗТИЧА...

29585

2

Izalina

14.12 2016 в 12:37

Пълни идиоти и цинични наглеци. Повечето хора, които познавам и които работят извън родните си места се прибират до три пъти годишно и то за максимум седмица, а най-често за 3-4дневка ако има официален празник към уикенда.
Дори на учениците ваканцията е по-кратка, т'баси.

15614

1

OTBPAT

14.12 2016 в 12:34

Новината е, че дупетатите майка ги е раждала или? :))
 
X

Подкастът на OFFNews