1 месец почивка за депутатите: Гласове за кворум няма, но за ваканция - да

OFFNews 12 октомври 2016 в 11:20 11780 5

Депутатите няма да работят почти един месец - от днес 12 октомври до 9 ноември, тъй като си гласуваха сами ваканция.

Първоначално идеята беше парламентът да не работи само две седмици преди изборите - от 26 октомври. Но днес се повтори ситуацията от предните седмици, когато в залата има депутати, но те не се регистрират и така не може да се събере кворум, за да започне заседанието.

Това е третият подобен случай само за последните две седмици. Депутатите от БСП отказват да се регистрират - веднъж заради смяната на Ирина Бокова, после защото ГЕРБ ги нямало и по ред други опозиционни причини.

Заради ситуацията депутатът от "Атака" Николай Александрова предложи ваканцията да започне от днес, за да не се използва парламентарната трибуна за агитация и други предизборни цели. И както нямаше кворум в продължение на час, така набързо "за" предложението се намериха достатъчният брой гласове. 93 от 134 присъстващи в залата депутати гласуваха "за". Предложението за ваканция беше подкрепено от депутатите на ГЕРБ, Патриотичния фронт, Атака и групата на Ковачки.

С това отпада и правото на депутатите да ползват служебен транспорт, докато тече ваканцията с изключение на дните, когато има комисии.

След гласуваната ваканция председателят на парламента Димитър Главчев закри заседанието и от днес депутатите са във ваканция. Народните представители обаче ще участват в заседанията на парламентарните комисии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

4

Нострадамус

12.10 2016 в 13:34

Групировката ГЕРБ има цял арсенал от мафиотски похвати, когато трябва да се омаскари нещо. С това действие бягат от вота на недоверие преди изборите.