След сигнал на наш читател: Глобиха член на ЦИК за неправилно паркиране

OFFNews 24 април 2015 в 19:23 12146 11

Мини купърът нарушител.

Снимка OFFNews

Мини купърът нарушител.

Член на ЦИК беше глобен за неправилно паркиране след сигнал на наш читател.

Той изпрати снимки във Фейсбук страницата ни на автомобил "Мини купър", паркирал на тротоара до релсите зад Съдебната палата, където върти трамвай номер 5.

"Интересното е, че някой е подел инициатива подобна на Stopham, която се провежда от граждански движения в големите руски градове. На таблото на колата е поставен и син стикер с текст "Централна избирателна комисия" (ЦИК), може би за да респектира служителите на градска мобилност и да не сложат скоба на автомобила", пише читателят ни.

OFFNews реши да се занимае със случая и изпрати свой журналист там, който разгледа картончето на ЦИК и видя в закритата му от чистачките част името на депутата от ДПС Мустафа Карадайъ. В това време някой беше залепил на стъклото на колата стикер с надпис "Аз съм наглец и предпочитам да преча на хората като паркирам толкова безобразно".

Попитахме СДВР и "Паркинги и гаражи" имат ли право автомобили на ЦИК да паркират по този начин.

Само след няколко минути на мястото пристигнаха патрулка и паяк.

Докато паякът закачаше автомобила, дойде и неговият шофьор - Петър Божков, също член на ЦИК.

На въпроса ни защо е паркирал по този начин, той отвърна, че цял ден е бил на заседание на Висшия адвокатски съвет и е инвалид с операция на гръбнака заради инсулт на гръбначния стълб, от което едната му ръка е постоянно схваната, а другата изтръпнала.

Никъде по колата обаче не се виждаше индикация, че Божков е инвалид, на което той отвърна, че не е сложил такава "поради неудобството на бъда инвалид, втора ръка човек", тъй като това нарушавало самочувствието му.

Той обаче не отговори защо кара кола със служебна карта на друг член на ЦИК, нито дали е негова. Според него е възможно да си паркира автомобила в двора на Съдебната палата, но все пак е член на ВАС, а не на палатата.

Петър Божков заплати 15 лева глоба за неправилното си паркиране и паякът откачи колата му. След това Божков започна да отлепя стикера "Аз съм наглец" от стъклото си.

На този автомобил не му е за първи път да паркира тук, каза продавачката от будката в съседство. Не паркира често, но се е случвало и друг път, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!