Пожар заради предразсъдъци и едно куче-герой

Николаос Цитиридис 21 юли 2015 в 19:20 18201 6

Усмихнатата Каролина заедно с Ники и едно от бебетата си.

Миналата седмица в столичния кв. "Левски" имаше пожар. Новината за него не бе включена в новинарските емисии, нито в полицейските бюлетини. Зад всеки подобен инцидент винаги стои една неразказана история, като именно тази история ще ви разкажем днес - за предразсъдъците, за огъня и за едно много смело куче. 

Историята е за Ники и Влади - обикновени момчета, най-добри приятели от години, които обичат да карат мотори заедно. Този факт, който сам по себе си вече ги прави хора, жертви на предразсъдък от типа "донори на органи", е съпътстван от това, че Влади обича и кучета - той е стопанин на един прекрасен питбул на име Каролина. Истинският герой в тази история.

Миналата седмица техният дом става жертва на нечия болна мисъл - през нощта на 15 срещу 16 юли моторите на двете момчета, паркирани под терасата на първия етаж от дома на Влади, са подпалени нарочно. За зла участ пожарът обхваща и апартамента. В този момент момчетата не са били там, а майката на Влади е спяла.

Тук се намесва Каролина. Усещайки пожара, кучето се втурва да буди майката на Влади. Питбулът буквално е издърпал за пижамата възрастната жена от опожарения апартамент, което се оказва животоспасяващо. Поне към момента.

Майката на Влади е с 25% изгаряния и към днешна дата, дни след пожара, вече са ѝ направени пет операции. Минали са и няколко кръводарителски акции, в които на помощ са се притекли приятели на Влади и Ники.

В тази история обаче едно липсва - причината за този акт на насилие. Момчетата имат две версии, които обаче няма как да бъдат доказани.

Едната от тях е, че преди време, когато Каролина дала живот на няколко кученца, Влади отказал да продаде едно от тях на съмнителен човек. Често срещано е тази порода кучета да се използва за организирани боеве със залози.

Другата версия е, че заради любовта му към мотора и притежаваното от него нарочено за опасно куче, някой е поискал "справедливост". За какво обаче, отново не е ясно.

Приятели на Влади и Ники ги описват като добри момчета, които никога не са вредили на никого.

За тази история разбрахме именно от приятелка на двете момчета, която обясни, че Влади и Ники се срамуват от това, че молят за помощ за себе си и за майката на Влади, защото им се случва за първи и, да се надяваме, за последен път.

Апартаментът им е на практика неизползваем. Има нужда от основен ремонт, за което ще са нужни доста средства.

Във Фейсбук тече акция в тяхна помощ. Набират се пари, строителни материали и работна ръка, с която да възстановят разрушения си дом.

Всеки, който иска да помогне на момчетата и майката на Влади, може да го направи и чрез дарителската сметка, записана във Фейсбук страницата на акцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!