Бонусите за олимпийските шампиони: от парични премии до безплатна бира доживот

OFFNews 18 август 2016 в 08:30 9345 2

Снимка EPA

Джоузеф Скулинг, който победи легендарния Майкъл Фелпс на 100 метра бътерфлай.

Някои атлети се състезават на Олимпийските игри за чест и слава, други може би преследват и финансовите премии, които държавите им им осигуряват.

Определени нации дават на атлетите си огромни парични награди, ако се представят успешно на Олимпийските игри, но други, включително Великобритания, не дават нищо на атлетите си. Други страни, които не възнаграждават с парични премии златните си атлети, са Норвегия, Швеция и Хърватия.

Данни на статистическия портал Statista показват, че златен медал на Олимпийски игри за сингапурски състезател означава и 1 милион сингапурски долара (753 000 американски) в сметката му.

Индонезия предлага около 380 000 щатски долара, а Азербайджан - $255 000.

Infographic: Some Athletes Are Chasing Huge Gold Medal Bonuses | Statista21-годишният сингапурски плувец Джоузеф Скулинг, който победи легендарния Майкъл Фелпс на 100 метра бътерфлай и получи олимпийското злато, е първият сингапурски спортист, който получава 753 000 долара за победата си. Неговият златен медал е първият за страната от олимпийски игри.

Анди Мъри, от друга страна, няма да вземе нищо за златния си медал от олимпийския турнир по тенис.

Очевидно е обаче, че финансовият стимул не е решаващ за състезателите. Това показва класирането по медали. Към края на 11-ия ден на Игрите Сингапур е на 48-о място с един медал, а Индонезия - на 56-о. Азербайджан е на 54-о.

Първи по медали са САЩ, на второ място е Китай, а на трето - Русия.

Наградите за златните медалисти могат да минат далеч отвъд парите. Южнокорейците например освобождават тези спортисти от военна служба, а германските медалисти получават безплатно бира до края на живота си, отбелязва британският "Independent"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12202

2

SK

20.08 2016 в 15:22

Това за безплатната бира за германските медалисти до края на живота си е чиста измислица на някой журналист, който е искал да се прави на интересен.
 
X

Подкастът на OFFNews