eMAG след глобата от КЗК: Ще си търсим правата в Европейската комисия

OFFNews 27 май 2016 в 15:22 6283 2

Онлайн търговецът eMAG ще си търси правата в Европейската комисия, след като вчера от КЗК съобщиха, че ще глобят магазина с рекордните 4.9 млн. лева за заблуждаваща реклама.

В съобщение до медиите от eMAG уточняват още, че ще обжалват решението на Комисията за защита на конкуренцията пред българския съд.

Пълното становище на eMAG без редакторска намеса:

За трети път Комисията за защита на конкуренцията санкционира eMAG, като този път на компанията се налагат 9 глоби. За нас това е решение, което не приемаме, тъй като е неправилно и необосновано.

Ще обжалваме решението в българския съд и ще предприемем всички необходими действия да представим казуса пред Европейската комисия. Нашите адвокати считат, че имаме пълното основание да вярваме, че ще постигнем справедливост.

Виждането ни е, че eMAG се санкционира за това, че предлага добри и атрактивни за пазара цени и същевременно качествени услуги, носещи ползи на потребителите – елементи от бизнеса ни, които активно комуникираме. Ще продължим да инвестираме, за да създаваме добавена стойност за потребителите и за българския онлайн пазар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12102

1

VitaminX

27.05 2016 в 17:33

Срещу всеки бизнес, който пречи на този на управляващите, се вземат съответните мерки...
 
X

Да помогнем на украинските деца!