Жълт код за силен вятър в 11 области утре

OFFNews 17 януари 2016 в 20:34 3432 0

Снимка БГНЕС

Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области на страната за утре, сочи справка в сайта на Института по метеорология и хидрология при БАН. 

Предупреждението е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Разград, Шумен, Търговище, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Снеговалежите ще продължат, но вече ще бъдат слаби, съобщава "Дарик".

В понеделник след обяд от запад ще започне процес на спиране на валежите и на разкъсване на облачността. Ще духа умерен, в Източна България силен и временно бурен север-североизточен вятър. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи. Застудяването ще продължи и минималните температури ще бъдат между минус 10 градуса и минус 5 градуса, а максималните - между минус 6 градуса и минус 1 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно със слаби снеговалежи. По-късно през деня над масивите от Югозападна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще продължи да превалява слаб сняг. Ще духа силен и временно бурен вятър от север-североизток. Ще има снежни виелици. Максимални температури между минус 5 и 0 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови